Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü, bu yıl ilk defa anabilim dallarında öğrenim gören 7 doktora ve 1 yüksek lisans öğrencisini 1 ay süreyle Erasmus staj programı kapsamında yurt dışına gönderdi.

Gözden kaçırmayın

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde TÜBİTAK Projesi Kapanış Paneli DüzenlendiAfyon Kocatepe Üniversitesi'nde TÜBİTAK Projesi Kapanış Paneli Düzenlendi

AKÜ Fen Bilimleri Enstisü Müdürü Prof. Dr. Bekir Yalçın, doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin bilgi, görgü ve deneyim arttırma amaçlı bir ay süre ile yurt dışına gönderdiklerini belirtti. Yalçın, "Fen Bilimleri Enstitüsü olarak Erasmus+ kapsamında doktora düzeyinde Makine Mühendisliği Anabilim Dalından 1 öğrencimizi İtalya Birescia Üniversitesine, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalından 2 öğrencimizi İtalya Naples Fedirico Üniversitesi ve Maribo Üniversitesine, Harita Mühendisliği Anabilim Dalından 2 öğrencimizi İtalya Maribo Üniversitesine ve Hollanda BeeSense Üniversitesine, Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı'ndan 1 öğrencimizi İtalya Orlando Pandolf Studio Üniversitesine, Elektrik-Elektrik Mühendisliği Anabilim Dalı'ndan 1 öğrencimizi İspanya Charles III University of Madrid Üniversitesine ve ayrıca Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalından 1 öğrencimizi ise yüksek lisans kapsamında Polonya Silesia Katowice Üniversitesine gönderdik" dedi. AKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bekir Yalçın, "Bu bağlamda, üniversitemiz lisansüstü eğitimde de uluslararasılaşmayla ilgili mesafe kat etmiştir. İlgili öğrencilerimizi ve ana bilim dallarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz" diye konuştu.