Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama Araştırma Merkezi (TÖMER), 2023-2024 akademik yılı mezuniyet törenini düzenledi.

Gözden kaçırmayın

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde TÜBİTAK Projesi Kapanış Paneli DüzenlendiAfyon Kocatepe Üniversitesi'nde TÜBİTAK Projesi Kapanış Paneli Düzenlendi

TÖMER'de eğitim gören uluslararası misafir öğrenciler için İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda gerçekleşen törene, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AKÜ TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alper Günaydın, TÖMER Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Burak Olur, Öğr. Gör. Murat Çıkla ve uluslararası misafir öğrenciler katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alper Günaydın, programın özel gayretlerle birkaç günde hazırlandığını belirtti. Günaydın, "Görevi yeni devraldım ama ekibimiz sağlam. Kurulu bir düzen var. Her şey yerli yerinde. Rektörlüğümüz ve yöneticilerimiz her zaman yanımızda; bunun için teşekkür ederim. En ufak sorunumuzu bile anında çözüyorlar. Öğrenci arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Eğlenmesini biliyorlar. Bir yılın stresini atacağız. Eğlenceli bir program hazırladık. Konuşmalar, şiirler, şarkılar ve oyun havaları olacak" dedi.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise 2023-2024 Akademik Yılında TÖMER'de 38 farklı ülkeden 246 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. Peker, her yıl TÖMER'in yaklaşık 300 öğrenci aldığını ve bu yıl 70 farklı ülkeden 2 binin üzerinde uluslararası misafir öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Türkçe öğrenmenin önemine değinen Peker, uluslararası misafir öğrencilerden eğitim hayatlarında başarı beklediklerini belirterek, "Farklı bir dili öğrenmek kolay değil. Bizler de sizin dilinizi bilmiyoruz. Ama siz iki dönem gibi bir sürede bunu başardınız. Bundan sonraki eğitim hayatınızda Türkçe'nin sizin için ne kadar değerli olduğunu o zaman öğrenip göreceksiniz. Burada güzel bir şekilde Türkçemizi öğrendiyseniz sonraki sınavlarınız da çok kolay geçecek. Sadece TÖMER'den değil, diğer programlardan mezuniyetinizi de kutlayacağız. Geçmişte öğrencilerimizin dereceyle mezun olmaları bizlere gurur verdi. Sizlerin de mezun olurken dereceyle mezun olmanızı arzu ederiz" diye konuştu.

Açış konuşmalarının ardından uluslararası misafir öğrenciler Türkiye, Afyonkarahisar ve Afyon Kocatepe Üniversitesi hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştı. Program, Türk oyun havaları, şiir ve şarkıların ardından toplu aile fotoğrafıyla sona erdi.