Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kendisine plastik sandalye ayrılmasına sinirlenip ve Valilik görevlisine, ‘Böyle bir şey yok. Afyonkarahisar Belediye Başkanına bu mu?’ diye tepki gösterdi.

Ülke gündemine konu olan bu tatsız olay sonrasında Gazeteci-Yazar, Ondokuz mayıs üniversitesi ilahiyat fakültesi islam tarihi anabilim dalı öğretim üyesi İsrafil Balcı’da konuyla ilgili paylaşım yaptı.

Balcı; Devlet geleneği ve adabı!? Yakın geçmişte restoranda mazbata verilen Belediye başkanı gördük, çünkü muhalifti Bugün Afyon Belediye Başkanına yapılmak istenen yakışıksız muamele tam bir rezaletti

Başkana  protokolde plastik sandalye konulmuş!!

Halkın seçtiği başkana ve halkın tercihine duyulan saygı bu...

Sn. Başkanın haklı tepkisi ve makamın saygınlığını koruma reaksiyonu son derece anlamlı ve önemli. Lafa gelince köklü devlet geleneğimiz var diyoruz, ancak yerleşik devlet geleneklerimizi bizzat biz yerle bir ediyoruz. Makamlar kalıcı, o makamlarda oturanlar ise geçicidir.  Saygınlığı korumak ise sorumluların görevidir”dedi.

BURHANETTİN ÇOBAN’DAN ANINDA CEVAP

Afyonkarahisar Eski Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Yazar Balcı’ya kapak niteliğinde bir cevap verdi. Çoban; ”Hocam maalesef siz de algıya kurban gittiniz. Oraya koltuk/plastik sandalye getiren Afyon Belediyesi. Başkan hanım yoğunluğundan ve henüz Kocatepe anıtında oturma düzeninin Afyon Belediyesi sorumluluğunda olduğundan haberdar değil. Bir Fasık size haber getirirse …” diye cevap verdi.