Gözden kaçırmayın

  Dünya boşanma oranı açıklandı, Bakın Türkiye kaçıncı sırada? Dünya boşanma oranı açıklandı, Bakın Türkiye kaçıncı sırada?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı öncesinde, yaz tatilini teknolojik aletlerle geçiren çocuklar için önemli bir adım attı. Cep telefonu ve diğer teknolojik aletlerin sınıfta bulundurulmasına yönelik yeni düzenleme ile öğrencilerin derslere daha iyi odaklanması ve öğrenim düzeyinin artırılması amaçlanıyor.

9 Eylül'de başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde alınan bu karar, özellikle yaz boyunca cep telefonu ve tablet gibi cihazlarla vakit geçiren, oyun oynayarak ve videolar izleyerek zamanını değerlendiren öğrenciler için büyük önem taşıyor.

UNESCO'NUN UYARILARI

Bu düzenleme, UNESCO'nun da sıkça vurguladığı eğitimde teknolojik alet kullanımının öğrencilerin odaklanma sorunlarına yol açtığı ve akademik başarıyı olumsuz etkilediği gerçeği üzerine inşa edildi. UNESCO'nun "2023 Küresel Eğitim İzleme" raporunda, okullarda cep telefonu kullanımının yasaklanması önerisi yer aldı. Bu raporun ardından, birçok ülke okullarda mobil telefon kullanımına sınırlamalar getirmeye başladı.