Gözden kaçırmayın

Korkmaz’dan sağlık personellerini sevindirecek haber!Korkmaz’dan sağlık personellerini sevindirecek haber!

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, vatandaşların sağlığını koruyabilmesi için Sağlıklı Hayat Merkezleri'nin (SHM) sunduğu hizmetlerden yararlanmalarını önerdi. Korkmaz, bu merkezlerin sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere erişimi kolaylaştırmak amacıyla kurulduğunu belirtti. SHM’ler, toplum sağlığı merkezlerine bağlı olarak çalışan ve Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde hayata geçirilen çok amaçlı yapılar olarak faaliyet gösteriyor.

AFYONKARAHİSAR’DA SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN MERKEZLER

Korkmaz, Afyonkarahisar'da 2016 yılında faaliyete geçen Sağlıklı Hayat Merkezleri'nin, sağlıklı yaşamı teşvik ederek ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin yükünü hafifletmeyi amaçladığını söyledi. Bu merkezlerde sunulan hizmetler arasında Beslenme Danışmanlığı, Kronik Hastalıklar ve Fiziksel Aktivite Danışmanlığı, Kadın ve Üreme Sağlığı Danışmanlığı, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Danışmanlığı, Ruh Sağlığı Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı, Tütün ve Madde Bağımlılığı Danışmanlığı ve Enfeksiyon Kontrol Hizmetleri bulunuyor.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN EGZERSİZ VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Korkmaz, merkezlerde sunulan Beslenme Danışmanlığı ve Kronik Hastalıklar ile Fiziksel Aktivite Danışmanlığı kapsamında spor ve egzersiz salonlarının da bulunduğunu ifade etti. Bu salonlarda katılımcılara aerobik ve pilates gibi egzersiz programları sunuluyor. Amaç, sadece kilo vermek değil, aynı zamanda sağlıklı bir beden ve sağlıklı bir omurga sağlamak. Katılımcıların boy, kilo ve sağlık durumuna göre kişiye özel dengeli beslenme programları hazırlanarak, düzenli egzersizlerle sağlıklı kilo verme süreçleri yakından takip ediliyor.

SAĞLIĞINA KAVUŞANLARIN ÖRNEK HİKAYELERİ

Korkmaz, Sağlıklı Hayat Merkezleri'nden faydalanan bazı vatandaşların örnek hikayelerini de paylaştı. Gülay Hanım, 2024 Şubat ayında 81 kilo ile başladığı bu süreçte, 2024 Temmuz ayı itibariyle 64 kiloya ulaştı. Başvurduğu merkezde düzenli egzersiz ve dengeli beslenme programı sayesinde kronik rahatsızlıklarından dolayı kullandığı ilaçları doktor kontrolünde bırakabildi ve sağlığına kavuştu. Bir diğer örnek vaka, 49 yaşındaki Arzu Hanım, Afyonkarahisar Merkez Sağlıklı Hayat Merkezi'ne başvurarak 5 ayda 17 kilo verdi ve Beden Kitle İndeksi (BKİ) 32,53’ten 24,71’e düştü.

ÜCRETSİZ HİZMETLERDEN NASIL YARARLANILIR?

Korkmaz, vatandaşları bu merkezlerde sunulan tamamen ücretsiz hizmetlerden faydalanmaya davet ediyor. Sağlıklı Hayat Merkezleri’ne başvurmak ve bilgi almak için aile hekiminizle görüşebilir veya doğrudan merkezlerle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca, 0 272 213 10 94 ve 0 272 229 19 29 numaralı telefonlardan bilgi ve randevu alabilir, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile Eski Devlet Hastanesi karşısındaki merkezlere gelerek yüz yüze destek alabilirsiniz.