Gözden kaçırmayın

Afyon yine sallandı...Afyon yine sallandı...

Hak-İş Konfederasyonu Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Gürbüz, basın açıklamasında Filistin'de süregelen Siyonist İsrail saldırılarının insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olduğunu vurguladı. Gürbüz, Hak-İş Konfederasyonu olarak Filistin halkı ile dayanışmalarını yineleyerek, 7 Ekim’den bu yana artan şiddet olaylarına dikkat çekti. Özellikle Gazze’de yaşananları "insan hakları dramı" olarak niteleyen Gürbüz, bu mücadelenin yalnızca Filistinlilerin değil, tüm insanlığın ortak mücadelesi olduğunu söyledi.

"İSRAİL, SOYKIRIM GERÇEKLEŞTİRİYOR"

Gürbüz, Siyonist İsrail yönetiminin Gazze'yi bir açık hava hapishanesine çevirdiğini ve uluslararası hukuku hiçe sayarak, sistematik bir şekilde soykırım gerçekleştirdiğini belirtti. Sadece 7 Ekim 2023'ten bu yana, 41.000 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 100 bine yakın insanın yaralandığını ve kayıpların sayısının 10 bini aştığını aktardı. Bu süreçte, yüzlerce gazeteci, sağlık görevlisi ve Birleşmiş Milletler personelinin de hayatını kaybettiğini ifade eden Gürbüz, 820 cami, 3 kilise, onlarca hastane ve yüzlerce okulun da İsrail saldırılarının hedefi olduğunu dile getirdi.

"KUDÜS, BARIŞ KENTİ OLMALI"

Hak-İş İl Başkanı Gürbüz, Kudüs’ün başkent olduğu, özgür ve bağımsız bir Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadelenin devam edeceğini belirtti. Kudüs’ün yeniden barış kenti olarak Filistinlilere bırakılması gerektiğini savunan Gürbüz, bu konuda uluslararası toplumu acilen harekete geçmeye çağırdı.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

İbrahim Gürbüz, Birleşmiş Milletler, İslam İş Birliği Teşkilatı, Avrupa Birliği ve Arap Birliği gibi uluslararası kuruluşları, İsrail'in bu saldırılarını durdurmak için gereken adımları atmaya davet etti. Gürbüz, Netanyahu başta olmak üzere İsrail yöneticilerinin uluslararası savaş suçluları mahkemesinde yargılanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, dünya genelindeki sendikal hareketlere de Filistin ile dayanışma çağrısında bulundu.

"GAZZE’DE SOYKIRIM DURDURULMALI"

Gürbüz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına atıfta bulunarak, İsrail’in Gazze’den çekilmesi, yerlerinden edilen Filistinli sivillerin evlerine dönmesi ve Gazze’nin yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, insani yardımların Gazze’ye güvenli ve kesintisiz bir şekilde ulaştırılması gerektiğine dikkat çeken Gürbüz, Filistin halkı için sürdürülen mücadelenin bir insanlık sorumluluğu olduğunu belirtti.