Gözden kaçırmayın

Jandarma magandalara göz açtırmıyorJandarma magandalara göz açtırmıyor

Ulusal ve uluslararası çapta uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla bilinen ve bu nedenle 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Çetinkaya'nın lideri olduğu suç örgütüne karşı yapılan "Kafes-44" adı verilen operasyonda birçok şüpheli gözaltına alınmıştı. Türkiye genelinde düzenlenen operasyonlar sırasında, 37 ton ağırlığında uyuşturucu ticareti gerçekleştirdikleri ve Almanya, İspanya gibi ülkelerle bağlantıları olduğu belirlenmişti. Bu süreçte örgütün mal varlıklarına da el konulmuştu.

AFYON’DA MERMER FABRİKASI VAR 

Afyonkarahisar’da Mermer Fabrikaları bulunan Çetinkaya, Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. 1980 darbesiyle birlikte suç dünyasına giriş yaptı. Urfi Çetinkaya, o zamandan beri pek çok kez yakalanmış ve hüküm giymişti. 1989'da morfin bulundurduğu iddiasıyla tutuklanan, ancak altı ay sonra tahliye edilen Çetinkaya, 2000 yılında "Matador" operasyonu ile bir kez daha cezaevine girdi ve 2003'te serbest bırakıldı.

Sağlık sorunları nedeniyle 2012'de tahliye edilen Çetinkaya, polisin dur ihtarına uymayıp kaçarken vurulmuş ve engelli hale gelmişti. Kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası nedeniyle kırmızı bültenle aranan Çetinkaya, yakalanarak 12 Nisan 2023'te yeniden tutuklanmıştı. 

Çetinkaya, bugün ise kaldığı cezaevinde yaşamını yitirdi. 

Haber:Elveda Mihriban Danabaş