Gözden kaçırmayın

Barış Turan’ın 7. Kişisel Gelişim Resim Sergisi açıldıBarış Turan’ın 7. Kişisel Gelişim Resim Sergisi açıldı

Yaklaşık 30 Yıldır Afyon’da çaydanlık tamir işini yapan Mehmet Melek İnsanların  eşyaların değerini bilmediğini ama yine de bu işi devam ettirdiğini söyledi.

ARTIK HEMEN ATMAK YERİNE BİZ GETİRİYORLAR

Mehmet Melek insanların  bu ekonomik nedenlerden dolayı eşyalarına daha kıymet verdiğini söyleyerek şimdi bir çaydanlığın artık 500-600 olduğunu insanların yenisi almak yerine 100 TL ile tamire getirdiği ifade etti.

İşi neredeyse soyu tükenmekte olan meslekler arasında olan Melek, Afyonkarahisar'da çaydanlık tamiri yapan az sayıda kişiden biri olduğunu belirterek "Ben ve mesleğimi sürdüren birkaç kişi, sapları kırılmış veya kullanılamaz hale gelmiş çaydanlıkları tamir ediyor, yeniliyoruz. Hatta yanmış çaydanlıkları parlatıp, yeniden kullanıma sunuyoruz. İnsanlar bazen sapı kırık çaydanlıklarını hemen atmak yerine bize getiriyor, biz de onarıp adeta sıfırlıyoruz. Müşterilerimiz bazen 'Bu yeni mi?' diye soruyor, oysa biz sadece tamirini yapıp yeniliyoruz. 1962 yılında mezun olduğum meslek lisesinde öğrendiklerimle yetiştim ve çıraklık dönemimi orada geçirerek bu meslekte ustalaştım. Eskiden sanat okulları vardı, oradan tamirciliği öğrenerek edindim bu işi meslek olarak. "dedi.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş