Gözden kaçırmayın

Taşlar yerine oturuyor!Taşlar yerine oturuyor!

İstanbul Ümraniye'de görev başında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde tören düzenlendi. Törene, şehidin ailesi, meslektaşları, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, ve çok sayıda polis katıldı. Aynı meslekteki eşi Semih Yılmaz ve yakınları da törende gözyaşlarıyla veda etti.

Yılmaz’ın naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketi Sivas’a gönderildi. Şehit, Sivas'taki Merkez Ayyıldız Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği'nde görevli polis memuru Şeyda Yılmaz, motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alınan Yunus Emre Geçti ile yaşanan arbede sırasında şüphelinin silahıyla vurularak şehit oldu. Olayda, polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ve şüphelinin annesi de yaralandı. Yunus Emre Geçti, karakolda ailesiyle görüştüğü sırada kaçmaya çalıştı, kovalamaca sonucu yakalandığında çıkan arbede sırasında görevli memurun silahını alarak çevreye ateş açtı. Polis memuru Şeyda Yılmaz, başından vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

ÇÖP POŞETİ GİYDİRDİLER, HAYVAN ARACINA BİNDİRDİLER

Polis memuru Yılmaz’ı şehit eden ve 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İki kadın polis eşliğinde ve boydan çöp poşeti geçirilerek Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği aracıyla İstanbul Anadolu Adliyesi’ne götürülen zanlı, polis eşliğinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye teslim edildi.

ŞEHİT POLİS ŞEYDA YILMAZ’IN MESLEK HAYATI

2023 Aralık ayında Emniyet Teşkilatı’na katılan Şeyda Yılmaz, Ankara Polis Meslek Yüksek Okulu mezunuydu. İlk görev yeri İzmir olan Yılmaz, eş durumundan İstanbul’a tayin olmuş ve Ümraniye Dudullu Polis Merkezi'nde görev yapmaya başlamıştı.