Gözden kaçırmayın

Afyon’un turizmde söz geçireceği bir dönem olabilirAfyon’un turizmde söz geçireceği bir dönem olabilir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, yaptığı son açıklamalarla gündeme damgasını vurdu. Bulut, İsrail'in kısa bir süre içinde Mescid-i Aksa ve diğer kutsal yerlere saldıracağını, ardından Türkiye'nin hedef alınacağını iddia etti. "Lütfen gözümüzü açalım, bu sefer taşeron İsrail" ifadelerini kullanan Bulut, bu gelişmelere karşı Türk halkının dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

BRICS BAŞVURUSU TÜRKİYE İÇİN TARİHİ BİR ADIM

Bulut, Türkiye’nin BRICS başvurusunu da değerlendirdi. Bu adımın Cumhuriyet tarihinin en önemli olayı olduğunu belirterek, Türkiye’nin artık Batı’nın zoraki müttefiki olmaktan çıkması gerektiğini söyledi. Bulut, "Türkiye, kendi yoluna gitmelidir" diyerek Batı ile olan ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

"BATI TÜRKİYE’Yİ ZORAKİ BİR MÜTTEFİK OLARAK GÖRÜYOR"

Bulut, Türkiye'nin F-35 programından dışlanması, Schengen vizesi sorunları ve ABD'nin vize politikaları üzerinden Batı’nın Türkiye'yi bir müttefik gibi değil, istenmeyen bir ortak olarak gördüğünü savundu. Türkiye’nin bu durumda olmaması gerektiğini söyleyen Bulut, "Türkiye, Batı'nın istenmeyen ama zoraki kabul edilen ülkesi olamaz" diyerek, Türkiye’nin kendi bağımsız yolunu çizmesi gerektiğine dikkat çekti.

BATI’DAN GELECEK SALDIRILAR KONUSUNDA UYARILAR

Bulut, Batı’dan Türkiye'ye yönelik bir fiziki saldırı beklediğini dile getirerek, bu saldırının S-400’ler ve yerli savunma sistemleri ile önlenebileceğini ifade etti. ABD ve Avrupa'nın Türkiye’yi 5. ve 6. nesil savaş uçaklarından uzak tutmaya çalıştığını savunan Bulut, "Bu bir oyun, kirli bir aldatmaca!" dedi. Ayrıca, Batı'dan alınan hiçbir silahın Türkiye'yi koruyamayacağını ileri sürerek, S-400’lerin önemini vurguladı.

TARİH TEKRAR EDECEK Mİ?

Yiğit Bulut, tarihe atıfta bulunarak, 100 yıl önce Batı'nın birleşip Türk yurduna saldırdığını ve bu sefer de aynı senaryonun tekrarlandığını söyledi. "Bu sefer taşeron İsrail" ifadelerini kullanan Bulut, halkın uyanması ve gerçeği görmesi gerektiğini belirtti. "Uykudakiler uyansın, belki yanmak vaktidir!" diyerek Türkiye’nin ciddi bir tehdit altında olduğunu vurguladı.

BRICS İLE YENİ BİR DÖNEM

Türkiye'nin BRICS üyeliği başvurusunu tarihi bir adım olarak nitelendiren Bulut, bu girişimle Türkiye'nin bağımsız bir yol çizdiğini belirtti. BRICS ülkelerinin dünya nüfusunun %51'ine sahip olduğunu hatırlatan Bulut, "Bu, Türkiye'nin geleceği için büyük bir fırsat" dedi.