Gözden kaçırmayın

Taşlar yerine oturuyor!Taşlar yerine oturuyor!

Afyonkarahisar’da 23-29 Eylül Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli organizasyonlar düzenlendi. Bugün, 2. Küçük Sanayi Sitesi Hizmet Binası’ndan Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasına kadar uzanan bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşte mehteran takımının coşkulu performansı ve dev Türk bayrağı dikkat çekti. Sanayi esnafı ve vatandaşlar da korteje yoğun katılım gösterdi. Özellikle Sandıklı Gardaş Yarenler Kültür Derneği tarafından sergilenen kılıç kalkan gösterisi büyük beğeni topladı ve alkışlarla izlendi.

Ahilik Haftası programına, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak ve birçok siyasi isimle birlikte Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser de katıldı. Esnaf ve sanatkarlar camiasının önde gelen temsilcileri de etkinlikte yer aldı.

VALİ YİĞİTBAŞI: "AHİLİK KÜLTÜRÜ GENÇLERİMİZE AKTARILMALI"

Etkinlikte konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası’nı kutlayarak, bu kültürün genç nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı. "Çocuklarımızın esnafların yanında görev aldıklarını duymak beni çok mutlu etti" diyen Vali Yiğitbaşı, Ahilik kültürünün milli değerlerimizle birlikte çocuklarımıza aşılanmasının önemine değindi. Sandıklı Gardaş Yarenler Kültür Derneği’nin gösterilerini de ayrıca takdir ettiğini belirtti.

Vali Yiğitbaşı, Ahi Evran’ın meşhur sözü olan, “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir,” ifadesine de dikkat çekti. "Bizler İslam ahlakıyla yoğrulmuş bir milletiz. Ahiliğin özü, İslam ahlakının ticaret ve hayatın her alanına yansımasıdır," dedi.

AHİLİK KAFTANI VALİ YİĞİTBAŞI'NA TAKDİM EDİLDİ

Programın bir diğer önemli anı ise, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün’ün, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’na Ahilik Kaftanı ve plaket takdim etmesi oldu. Kaftanı büyük bir beğeniyle giyen Yiğitbaşı, "Bu kaftanı üzerimden çıkarmak istemiyorum," diyerek memnuniyetini dile getirdi.

İl Kutlama Komitesi tarafından bu yılın Ahisi olarak Afyonkarahisar Ağaç İşleri Odası Üyesi Salih Yılmaz Beytür seçildi. Yılın Ahisi'ne, kaftan ve plaketini Vali Yiğitbaşı takdim etti. Beytür, bu onurlu ödüle layık görülmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı ve Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye çapında 81 ilden seçilen 8 kişi arasında yer alan Beytür, Kırşehir’de yapılacak olan törende Afyonkarahisar’ı temsil edecek.

YILIN ESNAFI: İSMAİL KUMARTAŞLI

Bu yılın esnaflıktan sanayiciliğe yükselen iş insanı ödülü ise İsmail Kumartaşlı’ya verildi. Kumartaşlı'ya plaketini Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser takdim etti.

Yılın kalfası olarak Şevket Samet Taşdelen, yılın çırağı olarak ise Sultan Serdar seçildi. Genç kalfa Taşdelen’e belgelerini Milletvekili Hasan Arslan, çırak Serdar’a ise belgelerini Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar takdim etti.

GÖZETİM ALTINDAKİ ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Etkinliklerde ayrıca, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, "Gözetim ve Denetim Altındaki Çocukların Topluma Kazandırılması" projesi hayata geçirildi. Türkiye çapında pilot il olarak seçilen Afyonkarahisar’da uygulanacak proje için Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak’a plaket takdim edildi.

Ödül törenlerinin ardından fotoğraf çekimleriyle Ahilik Haftası etkinlikleri sona erdi.