Gözden kaçırmayın

Vali Yiğitbaşı ve Başkan Köksal’dan özlenen tabloVali Yiğitbaşı ve Başkan Köksal’dan özlenen tablo

Gazeteci Nail Azbay’a bir takım kişiler tarafından tehdit ve hakaretler yapıldı. 

Afyonkarahisar’da hemen hemen hergün tehdit, hakaret hatta darp hareketlerine bir yenisi daha eklendi.

Gazeteci Nail Azbay, kendisine yapılan hakaretleri köşesinde kaleme aldı.

Gazeteci Azbay, Afyon Postası’nda kaleme aldığı köşe yazısında gece vakti alkollü bir şekilde CHP’li bir meclis üyesinin kendisini aradığını kaleme alarak bu kişiye, “Ben senin iki kadeh içtikten sonra arayacağın, gevezelik yapacağın kişi değilim” diye cevap vermişti.

Azbay'ın haberine göre; Afyonkarahisar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Gökhan Günal’ın abisi Namık Günal, sosyal medya hesabı üzerinden Azbay’a “kalemini kırarım” göndermesi yaptı. Azbay’dan yanıt gecikmedi: “Sen değil, alayınız gelsin, yine de doğru bildiğimi ve inandığım hakikati yazmazsam namert olayım” dedi.

Azbay bu söylemleri ve tehdit göndermelerini aynen haberleştirdi. Haber gruplarında da gazeteciler Azba'a geçmiş olsun dileklerini ve desteklerini bildirdiler. Afyon Gazeteciler Cemiyeti yönetim Kurulu'da bir açıklama yaparak Azbay'a hem destek oldu, hemde tehditçilere karşı set bir tavır sergiledi.

ELEŞTİRİYE EYVALLAH AMA TEHDİTE ASLA

Önceki gün Ahmet Uçmak, dün Gökten Ceylan, bugün Nail Azbay... peki yarın hangi gazeteci arkadaşımız...

Afyonyerelhaber.com olarak Gazeteci arkadaşlarımıza yapılan bu hakaret ve tehditleri camiamıza yapılmış sayıyor ve şiddetle kınıyoruz.

Bir gazeteci eğer yalan-yanlış haber yapıyorsa bunun hak arama yolları vardır. Gazeteci her türlü eleştirilebilir ama söz konusu tehdit olunca asla kabul edilemez.

Meslektaşlarımızı tehdit eden siyasetçileri kınamayarak, cezalandırmayarak sahip çıkan, şiddeti normalleştiren tüm partilerin olası bir saldırı ya da gazeteci cinayetinde suç ortağı olacaklarını, onları sorumlu tutacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz.

GAZETECİYİ TEHDİT ETMEK SUÇTUR

Hukuk, bu ülkede yaşayan her yurttaşın can güvenliği için vardır.

Parti yöneticileri ve milletvekilleri hukuktan muaf değildir.

Siyasetçilerin gazetecileri tehdit etmesi suçtur. Gazetecileri tehdit etmeyi alışkanlık haline getiren siyasetçileri kınıyoruz.

İktidar ve muhalefet temsilcileri demokrasi açısından normalleşme istiyorlarsa gazetecilere yönelik hedef gösterme ve saldırılara karşı durarak, kınayarak, cezalandırılma yollarını açarak başlamalıdır. Valilik ve Emniyet Müdürlüğümüze de gazetecilerin tehdit edilmesinin de suç olduğunu hatırlatıyor ve hedef gösterilen meslektaşlarımızın can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Hedef gösterilen meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz

Afyonyerelhaber.com sahipleri:  Ali Osman Okşar ve İsa Kuş