Protokole seslenirken genelde buna benzer bir giriş yapılır ya, gerçekten dikkate alındığımı hissetmek için böyle girdim.

Ben Afyon çocuğuyum, Afyon'un Örenbağ diye bilinen ve gurur duyduğum bir mahalenin  evladıyım.

Dedem rahmetli “Çavuşağa” diye anılan ve bir dönem Afyon’a iz bırakan bir kişidir. Babam Afyon'da spor camiasına büyük hizmetler yapmış ve nerdeyse ömrünü Afyon’un sporunun gelişmesine harcamış Hamza Okşar’dır. Hani Yiğit namı ile anılır ya sülalemizin adına da “deli kardeşler” denmiştir.

Birazdan söyleyeceklerime hakkım olduğunu ve Afyon’un evladı olarak yazdığımın bilinmesi için bunları belirtme gereği duydum.

Gazeteci kimliğimi bir kenara bırakıp, Afyon evladı olarak sesleniyorum.

Afyon’un gelişimi ve büyümesinide bir dizi filme (Diriliş Ertuğrul) benzetiyorum. Adı geçenleri de bu diziden bir rol vererek kendimi anlatma gayretinde olacağım.

Sayın Valim;

Allah sizden razı olsun. Afyonkarahisar’ın en ücra köşelerine ve en kılcal damarlarına kadar inip, nerede bir sorun görseniz hemen müdahale ediyor ve çözüm üretiyorsunuz. Tam Bir “Devlet Ana” modelindesiniz. Sizi güvenilir ve “devletin şefkatli eli” olarak görüyorum. (Şefkat Eli: Hayme Ana)

Sayın Ali Özkaya;

Tam bir çözüm odağısınız, size gelen bir sorun çözülmeden sonuçlanmıyor. Afyon-Ankara köprüsü rolündesiniz. Allah Çözdüğünüz Sorunlardan dolayı sizden de razı olsun. Müthiş bir kıvrak zekaya sahipsiniz.  (Sorun Çözen: Artuk Bey)

Sayın İbrahim Yurdunuseven;

Afyon’da henüz hızlı tren yok ama, Afyon’dan Ankaraya en hızlı iletişim kurma ve sorunların tespitinde bir hızlı tren gibi çalışıyorsunuz. Telefonunuz her daim açık olması ve gece gündüz demeden ilgili olmanız bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Allah Çözdüğünüz sorunlardan dolayı sizden de razı olsun. ( Herkesin arkasında kale gibi duran Abdurrahman Çavuş)

Sayın Hasan Arslan ;

Sağlık konusunda aranan tek adam, sadece vatandaşlar tarafından değil, kamu ve kuruluşlar tarafından da  uzmanlık alanının sağlık olması sebebiyle çözüm üreten, geliştiren, sorun çözen ve gerektiğinde de yumruk vurabilen (sizin kadar sakin birinden beklemiyorduk) bir adam.(Sessiz Sakin Güçlü:  Turgut Alp)

Sayın Burcu Köksal;

Girişken, Pes Etmeyen, Millet vekilliği süresince her gönüle dokunmaya çalışmış, Sosyal ve kültürel alanda yenilikçi olmaya çalışan, sorunlardan kaçmayan memleket sevdalısı..  (Mücadeleci: Halime Hatun)

 

Dizinin Devamındaki Karakterler 

1-Deli Demir, Vasilius, İbn-i Arabi, Gündoğdu, Ali Yar, Bamsı bey, Bamcu Oyan, Samsa Alp

2- Goygoycular

3- Basınımızın güzide temsilcileri

Bir sonraki yazı da görüşmek üzere...