Gözden kaçırmayın

27 ilden gelen 44 öğrenciden Şehit ve Gaziler Derneğine ziyaret27 ilden gelen 44 öğrenciden Şehit ve Gaziler Derneğine ziyaret

Sergideki fotoğrafları tek tek inceleyen Vali Yiğitbaşı, emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk Milletine Ait Olmaktan Şeref Duymayı Hissettik

Burada açıklamalarda bulunan ve 15 Temmuz gecesine dair düşüncelerini paylaşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “15 Temmuz’un 8. yıl dönümündeyiz. 15 Temmuz milletimizin kahramanlığıyla, cesareti ve korkusuzluğuyla, ölüme adeta meydan okumasıyla hepimize tekrar iliklerimize kadar Türk Milletine ait olmaktan şeref duymamızı ve onurlanmamızı hissetmemizi sağlayan bir geceydi.  Aynı zamanda ihanet şebekelerinin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün kendi insanına ruh hastası gibi mankurtçasına hareket ederek sivil vatandaşlara acımasızca bir katliamı nasıl uyguladıklarını ve milletin iradesine karşı böyle bir girişimle nasıl bulunabildiklerini gerçekten dehşetle izlediğimiz bir geceydi” dedi.

Bir 15 kişi ve yazı görseli olabilir

Muhteşem Bir Direnişi De Bizlere Gösteriyor

15 Temmuz’un aslında iki yönü olduğunu söyleyen Vali Yiğitbaşı, “Hem çok büyük bir ihaneti milletimize gösteriyor hem de bütün milletin kenetlenerek özündeki cesareti, kendi vatanını içinden kendinden geçebilme güdüsünü ortaya koyduğunu, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla muhteşem bir direnişi de bizlere gösteriyor. Bizler 15 Temmuz’larda bu ruhu, bu motivasyonu, maneviyatı ve diriliş ruhunu tekrar tekrar anmak ve hatırlamak isliyoruz. İşte bu sergide hepimizin bir yerlerde gördüğü veya şahit olduğu o anları anlatıyor” ifadelerini kullandı.

O Gece Neler Yapılmak İstendiğini Daha Çok Anlatmalıyız

15 Temmuz gecesi İstanbul’da olduğunu ve oğluyla birlikte Yeşilköy havalimanına doğru yürüdüğünü hatırlatan Vali Yiğitbaşı şöyle devam etti: “Üzerimizden F-16’lar, jetler geçti. 10 yaşındaki oğlum neye uğradığını anlayamadı. Ancak büyüdükçe, okudukça o gece neler yapılmak islendiğini daha çok fark edecek. Bizler 15 Temmuz’u unutturmadan o gece neler yapılmak istendiğini, milletin neye mani olduğunu gençlerimize, çocuklarımıza, gelecek nesle anlatmalıyız. 15 Temmuz törenleri, bu demokrasi şöleni bunları daha çok anlamaya ve anlatmaya, daha çok birbirimize kenetlenmeye bizleri vesile kılacak. Bu sebeple bizler bugünleri çok önemsiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde çok büyük bir sınav verildi. Bu millet kendi iradesine ipotek koymak isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini, korkusuzluğunu ve ölüme meydan okumasını her dönemde göstereceğini anlatmış oldu.”

Bir 3 kişi, sokak ve yazı görseli olabilir

Milletimizin Bir Daha Bu Tür Girişimlere Müsaade Etmeyeceğini Gösteriyor

Türkiye’nin yakın tarihte çok acı günler yaşadığına ve darbeler gördüğüne dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, “Artık 15 Temmuz’dan sonra görüyoruz ki bu millet bu tür girişimlere bir daha izin vermeyecek. O gün Menderesi astılar ama “Bir daha buna izin vermeyiz” diyen teyzelerimiz oldu. 1960 darbesindeki milletimizin hüznünü, seçilmiş bir Başbakanın ve Bakanların idam edilmesini, benim eşimin dedesinin de yargılandığı Yassıada’da olanları milletimizin içine sindiremediğini ve bir dahada bu tür girişimlere müsaade etmeyeceğini gösteren sembolik bir gün. Şimdiden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak 15 Temmuz bizlere bunu gösteriyor. Bu milletin genlerindeki özgürlük mücadelesiyle, kendi iradesine sahip çıkma mücadelesini kimse hafife almasın. Bunlar olmadığında bir daha 15 Temmuz’lar yaşanmayacaktır. Bu noktada basınımıza çok önemli görevler düşüyor. Birçok hikâye belki çok fazla anlatılamadı. Bu hikayelere sahip çıkarak milletimizle gurur duymaya devam edelim” şeklinde konuştu.

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir