Gözden kaçırmayın

Bayat'ta yeni işletme açıldıBayat'ta yeni işletme açıldı

Yaz mevsimiyle birlikte güneş gözlükleri tekrar popülerlik kazandı. Ancak göz sağlığını korurken stilinizi de tamamlamanın bir parçası olarak gözlük seçimi ve bakımı önem taşıyor.

BULAŞIK MAKİNESİNDE BAKIM YAPILMAZ

Afyonkarahisar da Gözlük işi ile uğraşan Optisyen Ayhan Acar, insanların gözlük bakımında yanlış  yöntemler kullandığını vurgulayarak son zamanlarda müşterilerinde çok sık karşılaştığı güneş gözlüğü bakımı için bulaşık makinesinde yaptıklarını bunu asla tavsiye etmediğini söyledi.

 Bu şekilde bir bakımı tavsiye etmediği söyleyen Acar, ”Bizim için avantajlı bir durum. Çünkü gözlük bozuluyor camda bozuluyor çerçevede bozuluyor biz tekrar satıyoruz ama normalde tavsiye etmiyoruz.” dedi.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ BAKIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Gözlük temizlenirken ıslak mendil ve kolonya gibi sıvıların kullanılmamasının altını çizen Acar,” İçerisinde kolonya ıslak mendili gibi ürün İçeren hiçbir sıvı cam ve çerçeveye temas etmemeli. Deniz suyu ,buhar, sıcağa temas etmemeli. Normal suyla temizlenip verdiğimiz fiber bezlerle temizlenmeli. hem kişinin sağlığı hem cam ve çerçevenin sağlığı açısından buna dikkat edilmeli.” şeklinde konuştu.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş