Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

En düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmesini içeren vergi paketi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Bu düzenleme ile emekliler, maluller, vazife malulleri, dul ve yetim aylığı alanlar zamlı maaş farklarını alacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan duyuruya göre, zam farkları 26 Temmuz 2024 tarihinde ödenecek. Bu ödeme, 5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişiyi kapsayacak.

Zam Farklarının Ödeme Detayları

1 Temmuz 2024 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 26 Temmuz 2024 tarihinde ödenecek. Ödeme detayları şu şekildedir:

Aylıklarını her ay alanlara: Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında ödeme yapılacak.
Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan:

  • Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara: Temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık maaş farkı tutarında ödeme yapılacak.
  • Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara: Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık maaş farkı tutarında ödeme yapılacak.
  • Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara: Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere, 3 aylık maaş farkı tutarında ödeme yapılacak.

Toplam Fark Ödemesi Tutarı

Toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar TL olarak tahakkuk ettirilmiştir. Emekli Sandığı kapsamında yer alan kişilere yapılacak bu ödemeler, emekliler için önemli bir rahatlama sağlayacak.

Zamlı Maaşlar Ağustos Ayında Ödenecek

Meclis'te kabul edilen en düşük emekli maaşına zam düzenlemesi ile birlikte, emekli ve memurlar zamlı maaşlarını ağustos ayında alacaklar.