Gözden kaçırmayın

“Eğer çalışmayacaksanız istifa edin Lale devri bitti!”“Eğer çalışmayacaksanız istifa edin Lale devri bitti!”

Paris Olimpiyatları'nda kazandığı başarılarla Türkiye'nin gururu olan Yusuf Dikeç, sosyal medya hesabından annesiyle paylaştığı bir fotoğrafın ardından gelen ağır hakaretlere tepki gösterdi. Dikeç'in annesinin başörtülü olmasını hazmedemeyen bazı kullanıcılar, fotoğrafın altına utanç verici yorumlar yaptı.

"ANNESİNDEN UTANAN, ÜLKESİNDEN DE UTANIR"

Yusuf Dikeç, yaşanan bu olaylar sonrası sabaha.com.tr'ye konuştu. Dikeç, annesine yönelik yapılan hakaretlere karşı "Allah, bu ülkenin gençlerinin kalbinden anne sevgisi ve vatan sevgisini eksik etmesin. Çünkü annesinden utanan, ülkesinden de utanır. Annesini sevmeyen, ülkesini de sevemez" ifadelerini kullandı.

"BİZİM KİMSEYİ TAKLİT ETMEMİZE GEREK YOK, BİZİ TAKİP EDECEKLER"

Dikeç, Avrupa'yı sürekli üstün gören zihniyete de isyan etti. Başarılı sporcu, "Bak bir Türk çıktı, bir şey yaptı, bütün dünya onu taklit ediyor. Bizim kimseyi taklit etmemize gerek yok, biz kendi ayak izlerimizi bırakacağız, bizi takip edecekler" dedi.

ATATÜRK'ÜN ANNESİ ZÜBEYDE HANIM'I HATIRLATTI

Dikeç, annesinin başörtülü olması nedeniyle gelen eleştirileri, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım üzerinden yanıtladı. Dikeç, "Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi, Zübeyde Anne'nin fotoğrafına baksınlar. O fotoğrafla ne fark görüyorlar? Ben kafama takmıyorum. Bizim yapacak işlerimiz var. Ama bu zihniyete de teslim olmayacağız. Ülkemiz daha güzel işler başaracak," ifadeleriyle kendisine ve annesine yapılan saldırılara karşı dimdik durduğunu vurguladı.