Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Meclis üyesi Demirkırkan, şu anda yaşanan siyasal ve ekonomik sıkıntıları "AKP-Tek Adam" rejimi olarak nitelendirdi ve bunun CHP'nin halkın yanında durduğunun bir kanıtı olduğunu belirtti.

ALTI OK İLKESİ YENİDEN YAZILSIN

Demirkırkan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, parlamenter sistemi güçlendirerek ve demokrasiyi pekiştirerek Türkiye'yi mevcut krizlerden çıkaracak çözümler sunacağını vurguladı. Ayrıca hukuk devleti ilkesine dönüşü ve üretim ekonomisine dayalı sosyal devletin inşası gibi hedeflere dikkat çekti.

CHP'nin başarıya ulaşabilmesi için tüzük değişikliğinin şart olduğuna işaret eden Demirkırkan, tam demokratik bir tüzükle çıkması gerektiğini söyleyerek, parti programının da Altı Ok ilkesine uygun yeniden yazılması çağrısında bulundu. Örgüt yapısını ve aday belirleme süreçlerini, iç demokrasiyi güçlendirecek şekilde yeniden düzenleme ihtiyacı üzerinde durdu.

CHP'NİN İÇ DEMOKRASİSİNİ GÜÇLENDİREREK

Parti tabanı ise üye kaydından eğitime kadar yenilikler, ön seçimlerin adil bir şekilde yürütülmesi, adaylara zaman sınırlaması, genel başkan yetkilerinin azaltılması, il temsiliyetinin parti meclisinde sağlanması ve Merkez Yönetim Kurulu kadrolarının parti meclisi tarafından belirlenmesi gibi noktalarda demokratik bir tüzük talep etmektedir.

Son olarak Demirkırkan, CHP'nin iç demokrasisini güçlendirerek Türk siyasetinde de yeni bir yol açması gerektiğini vurguladı. Önerdiği değişikliklerle parti içi ve genel siyasi atmosferin iyileştirilebileceğini belirtti.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş