Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Programın startı, 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 10.45'te Afyon Kocatepe Anadolu Lisesi'nden Kocatepe Park Atatürk Anıtı'na yapılacak olan "Kahramanlarla Yürüyoruz" etkinliği ile verilecek. Afyonkarahisar sakinleri, gazilerle omuz omuza vererek anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirecekler.

Resmi törenler ise saat 11.00'de Kocatepe Park Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma merasimi ile devam edecek. Afyonkarahisar Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği temsilcilerinin çelenkleri sunmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımızın göndere çekilişi yer alacak.

KAHRAMANLAR SAHADA, KALBİMİZ ONLARLA

Tören, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi'nin duygu dolu konuşması ile sürecek. Protokol üyeleri, anma töreninin ardından saat 11.30'da gazileri simgeleyen kuruluşu ziyaret edecek ve bu ziyaret derneğin Uydukent İş Merkezi'ndeki binasında gerçekleşecek.

Öğleden sonra devam edecek etkinlikler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği "Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla" başlığı altında saat 13.00 ile 16.00 arasında Kocatepe Spor Kompleksi Atletizm Sahası'nda düzenlenecek sportif aktivitelerle gazileri ve gençleri bir araya getirecek.

Gaziler Günü'nün anlamına uygun şekilde son bulması için ise bir manevi etkinlik planlandı. Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii'nde ikindi namazı öncesi, saat 16.30'da başlayacak olan Mevlid-i Şerif ile gazilere yönelik dualar edilecek ve onların fedakarlıkları anılacak.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş