Gözden kaçırmayın

Lazer Epilasyon Sonrası Tüy Sarartma YöntemiLazer Epilasyon Sonrası Tüy Sarartma Yöntemi

İnsan vücudunun deri, tırnaklar, saçlar, dudaklar, dişler gibi kısımlarına uygulanmak üzere;   temizlemek, koku vermek, görünümü değiştirmek gibi amaçlarla hazırlanan ürünler “Kozmetik Ürün” olarak adlandırılır.

Peki ya kozmetik ürünler nasıl sakalanmalıdır ? Cevabı haberimizde

KOZMETİK ÜRÜNLER NASIL SAKLANMALIDIR?

Kozmetik ürünler ambalajında farklı şekilde belirtilmediği sürece doğrudan güneş ışığına, aşırı sıcak veya aşırı soğuk ortam koşullarına maruz bırakılmamalı, oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir.

Toz formundaki ürünler (pudralar, farlar, allıklar vb.) banyo gibi aşırı nemli ortamlarda bekletilmemeli; hiçbir kozmetik ürün  su vb. maddelerle seyreltilmemeli, ürünler birbirleriyle karıştırılmamalıdır.

KOZMETİK ÜRÜNLERİN KULLANIM SÜRESİ VAR MIDIR?

Kozmetik ürünler için kullanım süresi; ambalajda belirtilen koşullarda muhafaza edilmesi halinde fonksiyonlarını yerine getirmeye devam ettiği süredir. Bu süre; kum saati işareti ile birlikte “Son Kullanma Tarihi” veya açık kapak işaretiyle “açıldıktan sonra kullanılabilecek süre” olarak ambalajda yer alır.

KOZMETİK BİR ÜRÜNÜN BOZULDUĞUNU NASIL ANLARIZ?

Kozmetik ürünü oluşturan karışımın kuruması, renginde, kokusunda, görünüşünde ve akışkanlığında meydana gelen fiziksel değişimler bozulmayı işaret eden unsurlardır.

KOZMETİK ÜRÜNLER KURUMUMUZDAN İZİNLİ MİDİR?

Kozmetik ürünlerin Ürün Takip Sistemi’ne kaydını yapmak ve piyasa gözetimi/denetimi faaliyetlerini yürütmek görev alanımızda yer almaktadır. Denetimler sonucu  uygunsuz olduğu tespit edilen ürünler internet sitemizde yayımlanmakta; söz konusu ürünlerin toplatılması, imhası ve idari para cezalarını içeren işlemler Kurumumuzca gerçekleştirilmektedir.

KOZMETİK ÜRÜNLERİN RUHSATI VAR MIDIR?

Kozmetik Kanunu gereği Kurumumuz tarafından kozmetik ürünler için herhangi bir izin ve onay belgesi düzenlenmemektedir. Bu sebeple;  bazı kozmetik ürünlerin ambalajında yer alan “Sağlık Bakanlığı onaylıdır/izni vardır” gibi ibarelere vatandaşlarımızca itibar edilmemesi önemlidir.

BİR KOZMETİK ÜRÜNÜ NASIL KONTROL EDEBİLİRİM?

Vatandaşlarımız, satın alacakları kozmetik ürünlerin barkodunu ÜTS Mobil uygulaması üzerinden okutarak, o ürünlerin sisteme kayıtlı olup olmadığını rahatlıkla sorgulayabilir, sisteme kayıtlı olmayan ürünler hakkında şikayette bulunabilirler.

Tüketicilerimize önerimiz ise; güvenli ürüne erişim noktasında, fiyatlarının orijinalinden düşük olmasıyla ayırt edilebilen merdiven altı üretilmiş kozmetik ürünlerden uzak durmaları ve ürünleri bilinen satış noktalarından temin etmeleridir.

HABER: ESRA DAĞ