Gözden kaçırmayın

İkbal Thermal Hotel & Spa'dan Uluslararası Başarıİkbal Thermal Hotel & Spa'dan Uluslararası Başarı

Dini istismar ederek ticari kazanç sağlayanlara bir yenisi daha eklendi. Paylaşılan bir görüntüde 'şehit kokusu' adı altında parfüm ürettiklerini belirten şahıs, ürünün tanıtımını yapmaktan da geri durmadı.

Büyük tepki çeken görüntünün altına "Bunu bile istismar edip fırsatçılığa dönüştürmüşler! Pes artık pes!" şeklinde yorumlar yapılırken, sert bir tepki de Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı’dan geldi.

22 yıldan bu yana 70'e yakın Şehit cenazesi gördüğünü, dokunduğunu belirten Kumartaşlı; “Şehit kokusunun nasıl olduğunu ben dahi tarif edemezken bu dinci görünüşlü istismarcı dolandırıcıların Şehit kokusu adı altında bir ürün imal edip satmaya kalkmaları ahlaksızlıktır, terbiyesizlik ve saygısızlıktır ”dedi.

DİN İSTİSMARCISI SAHTEKAR

Kısa sürede viral olan ve büyük tepki çeken görüntünün altına "Bunu bile istismar edip fırsatçılığa dönüştürmüşler! Pes artık pes!", "Şaşırdılar iyice", "Allah ıslah etsin sizi", "Din tüccarlığı çıta yükselterek devam ediyor", "Ne güzel din be sömür sömür bitmiyor", "İşleri güçleri dini ve milli duyguları sömürmek" şeklinde yorumlar yapıldı.

DERHAL GEREĞİ YAPILMALI

Konuyla ilgili açıklama yapan Malül Gazi İsmail Kumartaşlı; “ Din, Allah, Kitap, Şehit Gazi adına daha önce çeşitli yöntemlerle insanların duyguları istismar ediliyor, bazı çevreler para kazanmaya yönelik girişimlerde bulunuyorlardı.

Süreç içerisinde bizler Şehit Aileleri ve Gaziler olarak bu tür istismarcı kesimlere, derneklere, vakıflara karşı durduk, halkımızı uyardık, Şehit ve Gazi adına para toplananlara itibar etmeyin dedik. Ama bu olay biz Şehit ailesi ve Gazileri bile hayrete düşürdü.

Şahsen ben Dernek Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı olarak 22 yıl içerisinde 70'e yakın Şehit cenazesi görmüş, dokunmuş biri olarak Şehit kokusunun nasıl olduğunu tarif edemezken bu dinci görünüşlü istismarcı dolandırıcıların Şehit kokusu adı altında bir ürün imal edip satmaya kalkmaları bizleri son derece sinirlendirmiştir. Yetkili mercilerden gerekli işlemin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

 

Din istismarcılığında son nokta!