Gözden kaçırmayın
TBMM'ye Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ziyareti2 Ekim’de başlayan proje, 10 Ekim’e kadar devam edecek. Misafirlerimiz, Sandıklı Belediyesi'ne ait Sandıklı Termal Otel'de konaklayarak bölgenin termal turizmini ve Hüdai Kaplıcalarını yakından tanıma fırsatı buldu.
Program kapsamında ayrıca, Sandıklı’nın en büyük kütüphanesi olan 100. Yıl Halk Kütüphanesi'nde İklim Değişikliği ve Çevresel Ayak İzi konulu bir sunum gerçekleştirildi. Devamında Vali Gökmen Çiçek Kapalı Spor Salonu'nda çevresel ayak izi üzerine yapılan tartışmalar ve değerlendirmeler ile projenin bu önemli konusu derinlemesine ele alındı.
Sandıklı’nın tarihi değerleri de bu proje çerçevesinde öğrencilere tanıtıldı. Hisar Kalesi’nde yöresel lezzetlerimizin yapılışına dair uygulamalar yapıldı ve tadımlar gerçekleştirildi. Ardından, Ulu Camii'nin tanıtımı yapıldı. Sandıklı Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Kadın Kültür Evi (Gülşani Konağı) ziyareti sırasında ise öğrenciler, yöresel kıyafetlerimizi deneyimleyerek kültürel zenginliklerimizi yakından görme şansı buldu.
ÖĞRENCİLER KÜLTÜREL BİR YOLCULUĞA ÇIKTI
Projenin bir diğer ayağında, Sandıklı’nın kültür elçisi olan Sandıklı Yarenleri’ne ait Oyuncak Müzesi ziyaret edildi. Bedesten Çarşısı'nda hizmet veren kıymetli ozanımız Ali Osman Karakuş’un Kabak Atölyesi de ziyaret edilerek, geleneksel el sanatlarına dair bilgi edinildi. Sandıklı şehir merkezi turu sırasında tarihi ve turistik yerler gezildi ve Sandıklı’nın zengin tarihi gözler önüne serildi.
Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na ait sergi salonunda, 100 yıl önceki mesleklerde kullanılan materyaller ve ürünlerin yapılış şekilleri ile günümüz kıyaslanarak doğaya bırakılan ayak izlerinin zaman içindeki değişimi üzerine değerlendirmeler yapıldı. Programın sonunda, Sandıklı Yarenleri Kültür Derneği'nin düzenlediği, tarihimize ışık tutan Yaren Gecesi ile öğrenciler kültürel bir yolculuğa çıktı.
Bu kapsamlı program, Sandıklı'nın hem tarihini hem de kültürel mirasını dünya sahnesinde tanıtmaya devam ediyor.
Yorumlar
Yorum Yap