Gözden kaçırmayın

TBMM'ye Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ZiyaretiTBMM'ye Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ziyareti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan’ın, "askeri hastanelerin açılmasına gerek yok" açıklaması şehirdeki şehit aileleri ve gaziler arasında büyük bir tepkiye yol açtı. Afyonkarahisar Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, bu açıklamayı "talihsiz" olarak değerlendirerek, askeri hastanelerin kapalı kalmasının kendileri üzerinde yarattığı olumsuz etkileri dile getirdi.

"İSVİÇRE'DE BİLE ASKERİ HASTANE VAR; BİZİM HASTANELER KAPALI"

Kumartaşlı, yaptığı açıklamada, milletvekili Arslan’ın sözlerinin gazi ve şehit ailelerinin güven duyduğu askeri hastanelerin önemini göz ardı ettiğini vurguladı. Kumartaşlı şöyle konuştu: "500 yıldır savaşmamış İsviçre’de bile askeri hastane bulunuyor. Bizim için güvence olan bu hastanelerin gereksiz olarak nitelendirilmesi, bizlere karşı yapılmış bir ihmal gibi geliyor. Askeri doktorlar, bizimle savaş alanında yürüyen, omuz omuza mücadele veren insanlardı."

"OPERASYON SIRASINDA İLK MÜDAHALE ASKERİ DOKTORLARDAN GELDİ"

Askeri hastanelerin kapatılmasının ardından sivil hastanelerde benzer ilgiyi bulmakta zorlandıklarını belirten Kumartaşlı, "Operasyonlar sırasında yaralı olan askerlerimize ilk müdahaleyi askeri doktorlar yapıyordu. Şimdi sivil hastanelerde, bizim yaşadıklarımızı anlayan doktorlar bulmak güçleşti. Harp cerrahisini bilen doktorlar istiyoruz. Bizim duygularımızı ve savaşta yaşadıklarımızı anlayacak doktorlara ihtiyacımız var" dedi.

"SİVİL HASTANELERDE TEDAVİ OLMAK BİZLER İÇİN ZORLAŞIYOR"

Kumartaşlı, askeri hastanelerin kapatılmasının ardından gazi ve şehit yakınlarının tedavi sürecinde yaşadığı zorluklara dikkat çekti. "Sivil hastanelerde tedavi olurken, bizi anlamayan doktorlarla karşılaşmak büyük bir sorun. Bizleri anlayan doktorlara ulaşmakta zorlanıyoruz" diye konuşan Kumartaşlı, askeri hastanelerin kapalı kalmasının şehit aileleri için büyük bir kayıp olduğunu ifade etti.

"POLİKLİNİK SAYISI ARTSA DA SAĞLIK HİZMETLERİ YETERSİZ"

Mevcut sağlık sisteminin yetersiz kaldığını savunan Kumartaşlı, poliklinik sayısının artmış olmasının tedavi kalitesini yükseltmediğini belirtti: "Polikliniklerin sayısı 2 binden 10 bine çıkmış olabilir, ama şu anda bir doktorun bizimle yalnızca 2-3 dakika ilgilenecek vakti var. Eskiden uzun uzun konuştuğumuz doktorlarla şimdi neredeyse hiç bağ kuramıyoruz. Yaşadıklarımızı anlatırken doktorlarımız ağlamaya başlıyor; biz hastalığımızı unutup doktoru teselli ediyoruz. Bu durum sürdürülemez."

"ASKERİ HASTANELER TEKRAR AÇILSIN" ÇAĞRISI

Şehit ve Gaziler Derneği adına konuşan Kumartaşlı, tüm askeri hastanelerin yeniden hizmete açılmasını talep ettiklerini belirtti. "Bütün askeri hastanelerin açılmasını istirham ediyoruz. Bu talebimizi yetkililere iletmek üzere harekete geçeceğiz" diyen Kumartaşlı, gazi ve şehit ailelerinin sağlık hizmetlerinde yaşadığı sıkıntıları tekrar vurguladı.