Gözden kaçırmayın

Varsa bir hizmetiniz gelin anlımıza çakın!Varsa bir hizmetiniz gelin anlımıza çakın!

Yaptığı konuşmada Milletvekili Taytak; “Ülkemizde; istihdama, ihracata ve milli gelire en çok katkısı olan sektörlerden biri tarımdır. Tarımsal üretimin desteklenmesi ülkemizde en önemli konular arasındadır. Çünkü hem ekonomik kaynak hem de gıda ihtiyaçlarının karşılanması bakımından tarımsal faaliyetler önemlidir. Tarımsal üretim güçlendikçe, tarımsal sanayi de güçlenecektir. Çiftçimiz ürettikçe, ülkemiz güçlenecektir. Buradan tüm tohum eken ellere selam olsun diyorum.”

Planlı Üretim Faydalı Olacaktır

“Tarımsal ürünlerin elde edilmesi sürecine hasat adı verilir. Çiftçilerimiz bir yıllık üretimlerine yaptıkları masraf ve emeğin karşılığını hasatta alırlar. Hasat sonucu elde edilecek ürünün de pazar koşullarına dayanıklı; tercih edilen, uygun fiyatlı ürünler olması istenir. Bundan kaynaklı olarak mutlaka üretim planlı olmalıdır. Sizde bugün sunumuzda plansız üretimden kaynaklı dertleri bitireceğinizi ifade ettiniz. Ben tüm çiftçilerimiz adına size teşekkür ediyorum.”

Resim önizlemesi

Projelerimize Desteklerinizi Bekliyoruz

Milletvekili Taytak; “Zat-ı alinizi ziyaretim sırasında, Türkiye genelinde ve bölgemizde faydalı olabilecek projelerim hakkında istişarelerde bulunmuştuk. Tarıma yatırım geleceği kurtaracaktır. Tarımsal alandaki bilgi, beceri, uygulama ve teknolojilerin üreticilere aktarılması ve öğretilmesi gerekliliğinden yola çıkarak Afyonkarahisar ilimizde tarım meslek lisesi yapılması projemize desteklerinizi bekliyoruz. Haşhaş denilince akla ilk Afyonkarahisar ilimiz gelmektedir. İlimizde yetişen haşhaş bitkisinin çiçeklerinden birçok arıcı polen alabilmek için ilimize gelmektedir. Afyonkarahisar’ımıza özgü haşhaş poleni bazlı arıcılık faaliyetleri için “arıcılık araştırma istasyonu” projemize desteklerinizi bekliyoruz.”

Ayazini’ne Müjde

 “İhsaniye ilçemizin, kayalarıyla, mezarlıklarıyla, tarihiyle, medeniyetiyle, kilisesiyle, turizme açılan Frigya’nın kalbi Ayazini köyümüz vardır. Bundan 25 yıl önce, 1999 yılında köyümüzde 251 adet arsanın parsellemesi yapılmış, 150 arsa vatandaşlarımıza satılmış, arsa satışı gerçekleşen vatandaşlarımız paralarını yatırmış ve tapularının fotokopilerini almıştır. Fakat dağıtım sırasında; orman avukatı ve mühendisi olmadığı için vatandaşlarıma tapularının asılları teslim edilmemiştir. Vatandaşlarımız bu duruma itiraz etmiş falan bir sonuç alamamışlardır. Köyümüzün bir bölümü orman alanı, bir bölümü sit alanı olarak belirlendiği için köyümüzdeki vatandaşlarımızın yerleşim yeri kurabileceği hiçbir alan yoktur. Böylesine güzellikleri olan köyümüzün, yerleşim yerlerine yakın olan yerlerinin parsellerinin kullanılabilmesi noktasında desteklerinizi beklemekteyiz. Daha önce tapularını alan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından bir çalışma yapıldığı ve önümüzdeki günlerde zat-ı alinizin destekleriyle meclise geleceği ve konunun oylarımızla çözüme kavuşacağına inancımız tam inşallah.”