Gözden kaçırmayın

Avcı’dan Köksal’a çağrı: Görevden al!Avcı’dan Köksal’a çağrı: Görevden al!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, siyasette sağ blok içinde yer alan partilerle iş birliğine girebileceklerinin sinyalini verdi.

Erbakan, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi , Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'ni işaretleyerek, bu partilerle kurulacak bir ittifakın mümkün olabileceğini belirtti. Özellikle son yerel seçimlerdeki başarılarına dikkat çeken Erbakan, partilerinin oylarının yükseldiğini ifade etti. "Bugün sorun barajını yaşamıyoruz, seçim sonuçları gösterdi" diye ekledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, Gelecek Partisi ile birleşme görüşmelerini hatırlatan Erbakan, bu görüşmeleri önemsediklerini belirtti. Ancak Yeniden Refah Partisi olarak seçime bağımsız olarak katılmayı istediklerini vurguladı. "Önceliğimiz müstakil olarak giriyor, oy oranımız yükseliyor ve seçmen bunu gösteriyor" dedi.

AK PARTİ İLE YENİDEN BİRLİK İHTİMALİ

AK Parti'ye 2023 seçimlerinde destek veren Yeniden Refah Partisi, 2024 yerel seçimlerinde ise tek başına katılmıştı. AK Parti ile olası bir yeniden ittifak sorusuna Erbakan net yanıt verdi; "Bir daha asla diyebiliyoruz, çünkü güvenimiz sarsıldı."

Erbakan, AK Parti'nin geçmişteki fedakarlıklarına rağmen tutumundan memnun olduğunu dile getirdi.

Fatih Erbakan, partilerinin oybirliğiyle yükseldiğini belirterek, "Şu anda yüzde 7'nin üzerinde perspektiflere sahibiz" dedi. Özellikle sandığa gitmen seçmenlerin Yeniden Refah Partisi'nin böyle bir çıkış yöntemini tahmin ettiğini söyleyen Erbakan, "31 Mart'ta yüzde 6,98 oy oranı, bugüne kadar ciddi şekilde arttı" şeklinde konuştu.

Erbakan, Mansur Yavaş'ın İYİ Parti ile temas halinde olduğu iddialarına da değindi. İYİ Parti'nin içinde olacağı bir ittifakın Mansur Yavaş'ın adaylık ihtimali hakkında konuşan Erbakan, "Mansur Bey'in ismi öne çıkarsa, bizim adayımızdan ziyade CHP'nin adayı olma ihtimali çok daha yüksek" dedi.