Gözden kaçırmayın

Avcı’dan Köksal’a çağrı: Görevden al!Avcı’dan Köksal’a çağrı: Görevden al!

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, haftalık olağan basın toplantısını İl Başkanı Av. Turgay Şahin'in başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya, partinin Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karkı, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan da katıldı.

‘’AFYON MÜNEVVER VE RUHANİ BİR ŞEHİR’’

Toplantıda, son günlerde yerel ve ulusal basında çıkan haberler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Turgay Şahin, Afyonkarahisar’ın isminin bu tür olumsuz haberlerle anılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Şahin, Evliya Çelebi'nin Afyonkarahisar'ı "Münevver ve ruhani bir şehir" olarak tarif ettiğini hatırlatarak, “Bu ruhani şehrin isminin rüşvet, şantaj ve ayak oyunlarıyla anılmasını kabullenemiyoruz” dedi.

‘’YAPIMI TAMAMLANAN BİNAYI KENDİLERİ YAPMIŞ GİBİ AÇTILAR’’

Şahin, basında yer alan bu haberlerin doğruluğunu savunmak yerine, haberi yapan gazetecilere saldırılmasının üzüntü verici olduğunu vurguladı. "Yavuz hırsız misali ev sahibini bastırmaya çalışan ilgilileri esefle takip ediyoruz" diyen Şahin, bu haberlerin kaynağının kendi içlerinden geldiğini ve yapılan açıklamaların inandırıcı olmadığını belirtti. “Bu işin izahını yapmak zorunda olanlar, trajik bir şekilde bize laf yetiştirmeye çalışıyorlar” diyerek, bu durumu il için yıpratıcı ama amatörce bulduklarını ifade etti.

ŞEHİR İMAJINA ZARAR VERİLİYOR

AK Parti İl Başkanı Şahin, bu tür haberlerin ve söylemlerin şehrin imajına zarar verdiğini belirterek, "Henüz yolun başında bu denli yozlaşanların sürelerini nasıl tamamlayacakları merak konusu" dedi. Afyonkarahisar’ın bu tür olumsuzluklarla anılmasının üzüntü verici olduğunu belirten Şahin, bu tür maceraların sonunun karakolda bitmemesini temenni etti.

Şahin, ayrıca Afyonkarahisar’ın önceki dönem Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından 2019’da tamamlanan bir binanın sanki yeni yapılmış gibi açılışının yapılmasını da eleştirdi. “Burada tek tesellimiz, binaya Şehit Öğretmen Şenay Aybike Yalçın'ın isminin verilmesidir” dedi.

 

HABER: NURBANU SOY