Gözden kaçırmayın

Avcı’dan Köksal’a çağrı: Görevden al!Avcı’dan Köksal’a çağrı: Görevden al!

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin, haftalık basın toplantısında Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait AFBEL Otel'de gerçekleşen işten çıkarmalarla ilgili soruları yanıtladı. Şahin, belediye yönetiminin istedikleriyle çalışmakta takdir hakkı olduğunu kabul ettiğini ancak işten çıkarılan işçilerin durumunun vahim olduğunu belirtti. “Ekmeğinin peşinde olan işçilerle uğraşılması kabul edilemez” dedi.

TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK KURUMU'NA TAŞINIYOR

Şahin, bu tür işten çıkarmaların yalnızca Afyonkarahisar’da değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği birçok belediyede gerçekleştiğini ve bunun bir insan hakları ihlali olduğunu söyledi. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, siyasi aidiyete dayalı toplu işten çıkarmaların insan hakları ihlali olarak değerlendirildiğini belirtti. Şahin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun da bu konuda ayrımcılık yasağı kapsamında değerlendirme yaptığını vurguladı.

"İNSAN HAKKI İHLALİ SÖZ KONUSU"

Şahin, işten çıkarılan işçilerin durumunun yalnızca bir iş kanunu ihlali olmadığını, bunun aynı zamanda bir insan hakları ihlali olduğunu ifade ederek, "Bu mesele, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Anayasa Mahkemesi, hatta Türk Ceza Kanunu’nda ayrımcılık yasağını ihlal ettiği takdirde savcıları bile ilgilendirir" dedi.

Şahin, siyasi bağlantılar nedeniyle işten çıkarılan birçok insanın hikayesinin kendilerine ulaştığını ve bu davaların avukatlar tarafından yürütüldüğünü belirtti. "Bu bir maksada yönelik toplu işten çıkarmadır, bu konuda gerekli mercilere başvurularımızı yapacağız" dedi.

 

HABER: NURBANU SOY