Gözden kaçırmayın

Özkaya bilgi aldıÖzkaya bilgi aldı

BBP Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Veysel Avcı, son dönemde yerel basına karşı artan tehdit ve hakaretlere ilişkin sert bir açıklama yaptı. Özellikle Afyon Postası haber sitesi sahibi Nail Azbay’a yönelik tehditler ve Kocatepe Gazetesi sahibine CHP’li belediye tarafından yöneltilen ithamlar üzerine konuşan Avcı, bu saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti.

"AHLAK DIŞI TEHDİTLER TOPLUMDA DERİN ÜZÜNTÜ YARATIYOR"

Avcı, açıklamasında yerel basına yapılan saldırıların camialarında büyük bir üzüntü yarattığını ifade etti. Özellikle CHP’li bir belediye meclis üyesinin kardeşi tarafından yapılan tehditlerin ahlak dışı olduğunu vurgulayan Avcı, “Gazetecilere yapılan hakaretler, Afyonkarahisar basınının değerli temsilcilerine büyük bir haksızlıktır. Basın, halkın haber alma hakkının savunucusudur. Bu tür tehditlerin kabul edilmesi mümkün değildir” dedi.

BASINA KARŞI TEHDİTLERLE MÜCADELE NASIL OLMALI?

Avcı, gazetecilerin yaptıkları haberlerin herkesi memnun edemeyebileceğini belirterek, buna rağmen tepkinin tehdit veya hakaretle gösterilmemesi gerektiğini söyledi. "Yazılan haberler yanlış bile olsa, bunun yolu tehdit etmek değil," diyen Avcı, şu ifadeleri kullandı: “Belediye adına bir tekzip yayınlayabilir ya da bir basın açıklaması yaparak durumu düzeltebilirsiniz. Ama ahlak dışı tehditler kabul edilemez. Bu tehditlerin ardında duran kişilerin mutlaka cezalandırılması gerekiyor.”

CHP'Lİ YÖNETİCİLERE ELEŞTİRİ

Avcı, CHP'li yöneticilerin belediyeyi kazandıktan sonra tutumlarında ciddi bir değişiklik yaşandığını öne sürdü. Özellikle basın özgürlüğünü savundukları dönemi hatırlatan Avcı, “Daha düne kadar basın özgürlüğünün yılmaz savunucusuydunuz, bugün ise güç elinize geçince baskı ve tehdit diline mi başvurmaya başladınız?” diyerek CHP’yi eleştirdi.

"TEHDİT EDEN MECLİS ÜYESİ GÖREVDEN ALINMALI"

Avcı, CHP’li belediye meclis üyesinin kardeşi tarafından yapılan tehditler nedeniyle, ilgili meclis üyesinin de sorumluluk taşıdığını ifade ederek, “Belediye Başkanı Burcu Köksal’a buradan çağrıda bulunuyorum. Ahlak dışı tehditlerde bulunan bu meclis üyesi derhal görevden alınmalıdır. Bu tür olayların cezasız kalması, daha büyük sorunlara yol açar” dedi.