Gözden kaçırmayın

Kırlıoğlu'ndan Vali Yiğitbaşı'na ziyaretKırlıoğlu'ndan Vali Yiğitbaşı'na ziyaret

Başkan İbrahim Yörük, geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yapmış, hükümetin sorunları görmezden geldiğini ve ekonomiyi adeta bir kumar masası gibi yönettiğini ifade etmişti.

Sonrasında Afyonkarahisar Kasaplar, Sucukçular ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yörük adına bir basın açıklaması servis edildi. Bu açıklamada ise Yörük, sözlerinin yanlış anlaşıldığını, kendilerinin ne AK Parti iktidarına ne Milletvekillerine ne de Cumhurbaşkanına karşı herhangi bir aksi tavır ya da tutum takınmalarının mümkün olmadığını söylemişti.

BEN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMADIM

Kanalafyon’da yayınlanan Gazeteci Sait Karaduman ve Zafer Murat Çakır’ın hazırlayıp sunduğu “Aslında ne oldu?” programında canlı yayına katılan Başkan Yörük, bugüne kadar yapılan basın açıklamalarında oda kaşesi ve kendi imzasıyla yapıldığını belirterek, son yapılan açıklamanın kendisi tarafından değil, birileri tarafından yapıldığını ifade etti.

Başkan Yörük; “Ben sözümün her zaman arkasında oldum. Bu basın açıklaması bana ait değil. Ben bu konudaki araştırmamı sürdürüyorum onu da bulacağım ve kamuoyunda paylaşacağım. Kimse benim adıma açıklama yapamaz. Benim açıklamalarım her zaman detaylıdır. Benim açıklamalarımda düşük cümleler kullanılmaz. Bu açıklamada baştan aşağı düşük cümle kullanılmış dikkat ederseniz. Ben bu açıklamayı haber guruplarına servis etmedim. Bu açıklamada yer alan anayasa değişikliği ile bizim ne alakamız var. Bu ülkenin bakanları var milletvekilleri var, gitsinler onlardan görüş sorsunlar. Ben doğru bildiğimi her zaman söylerim. Ama bu açıklamayı ben yapmadım” diye konuştu.

HABERİ KİM SERVİS ETTİ?

Canlı yayın esnasında açıklamayı haber gurubunda paylaşan Gazeteci Sezer Küçükkurt, Sait Karaduman’ı telefonla arayarak, haberin kendisine Mahmut Emin Birliktir tarafından gönderildiğini ve haber gurubunda servis etmesi için ricada bulunduğunu söyledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK MI?

Karaduman, Gazeteci Sezer Küçükkurt’un söylemlerini canlı yayında Oda Başkanı İbrahim Yörük’e hatırlattı ve seyircilerden gelen bir soruyu yönetti; Bu açıklamayı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundunuz mu?

Başkan Yörük bu soruya “Bugün avukatlarımız hazırlıklarını yaptı, Perşembe günü, gün içerisinde Savcılığa suç duyurusunda bulunacaklar” diyerek yanıtladı.

Yörük konuyla ilgili geniş bir basın açıklaması yapacaklarını da sözlerine ekledi.