Gözden kaçırmayın

26 Ağustos Tabiat Parkı Yenileniyor26 Ağustos Tabiat Parkı Yenileniyor

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Altın, kentin turizm potansiyeline dikkat çekerek, şehirde 12 tane 5 yıldızlı otel bulunduğunu ve bu otellerin toplamda 14.500 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Ancak devremülk sistemi ile hizmet veren tesislerin de eklendiğinde, Afyonkarahisar’ın yatak kapasitesinin 25 bine ulaştığını söyledi. Altın, devremülk sistemindeki tesislerin bazı sorunları olduğunu ve bu sorunları çözmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

"RUS TURİST PAZARINI DEĞERLENDİRMELİYİZ"

Afyonkarahisar’ın “tılsımlı şehir” olarak tanımlanabileceğini belirten Altın, özellikle Rus turist pazarına yönelmek istediklerini dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde kente gelen Rus turist kafilesinin kendilerine yeni ufuklar açtığını belirten Altın, "Özellikle sağlık turizmi açısından altyapımızı daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek, Rus turistlerin ilgisini çekebiliriz. Bu konuda özel sigorta firmaları ile de iş birliği yapmalıyız" dedi.

"ANTALYA’YA GELEN TURİSTLERİ ÇEKMELİYİZ"

Daha önce görev yaptığı Aksaray’da, yıllık turist sayısını 65 binden 1,5 milyona çıkarma başarısını hatırlatan Altın, aynı başarının Afyonkarahisar’da da mümkün olduğunu söyledi. "Antalya’ya gelen turistlerin bir kısmını 1-2 günlüğüne bile olsa Afyonkarahisar’a çekebilirsek, bu bizim için büyük bir kazanç olacaktır. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz," ifadelerini kullanan Altın, turizmi çeşitlendirmek adına farklı projelerin değerlendirildiğini belirtti.

YENİ MÜZE PROJELERİ İLE CAZİBE MERKEZİ OLUŞTURMA HEDEFİ

Afyonkarahisar Müzesi’nin ülkenin önde gelen müzeleri arasında olduğunu söyleyen Altın, yeni müze binasının eksiklikleri gidermede büyük rol oynadığını belirtti. “Sayın Valimizin ve milletvekillerimizin destekleri ile müze yanındaki alanda Sultan Divani Mevlevilik Kültür ve Sanat Merkezi projesini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, üniversitemiz bünyesindeki Alimoğlu Müzik Müzesi’ni de müzemize taşımak istiyoruz" dedi. Altın, oteller bölgesinden yeni müze alanına ulaşan bir yürüyüş yolu planladıklarını ve bu sayede otellerde konaklayan misafirlerin müzeye olan ilgisinin artacağını belirtti.

TURİSTLERİN AFYONKARAHİSAR’DA KALMA SÜRESİNİ ARTIRMA PLANLARI

Ayazini köyü içerisinde bulunan 65 koruma amaçlı imar planının 35’e düşürüldüğünü ifade eden Altın, köyün turizm açısından daha da öne çıkması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. “Ayazini’nin gelişmesi için geçmişten bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Şu anda yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turist ağırlıyoruz. Ancak turistlerin çoğu Afyonkarahisar’a iş için ya da geçerken geliyor. Özellikle gezmeye gelen turist sayımız az. Bu sayıyı artırmak ve turistlerin ilimizde kalma sürelerini uzatmak en büyük hedefimiz" şeklinde konuştu.