Gözden kaçırmayın

26 Ağustos Tabiat Parkı Yenileniyor26 Ağustos Tabiat Parkı Yenileniyor

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cengiz Üstün, son günlerde yaşanan bazı gelişmeler üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Üstün, esnaf teşkilatlarının içine çekilmeye çalışıldığı siyasi tartışmalara karşı net bir duruş sergilediklerini belirterek, "Bu kısır çekişmelere girmeyiz, teşkilat içindeki sorunları kendi içimizde çözeriz. Afyonkarahisar kamuoyuna veya esnaflarımıza bu tür meseleleri yansıtmayız" dedi.

AFYONKARAHİSAR ESNAFI AHİLİK GELENEĞİNİ YAŞATIYOR

Başkan Üstün, esnaf ve sanatkarların ahilik kültürü ile hareket ettiğini vurgularken, "Anayasaya sadakatle bağlı, devletine yük olmadan kendi emeği ile geçimini sağlayan esnafımız, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü her daim savunur. Afyonkarahisar Esnaf Teşkilatı olarak partiler üstü bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"İKTİDAR VE MUHALEFETLE PROJELER BAZINDA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ"

Üstün, siyasi partilerle olan ilişkilerine de değinerek, "İktidar ile ilişkilerimizde esnaflarımızın çıkarlarını ön planda tutuyoruz. Muhalefetle de ilimize yapılacak hizmetlerde projeler bazında istişarelerde bulunmaya devam edeceğiz. Teşkilatımızda her siyasi görüşten üyemiz bulunuyor ve bu durum, her siyasi partiye eşit mesafede durmamızı gerektiriyor" dedi.

"SİYASİ OYUNLARA ALET OLMAYACAĞIZ"

Son dönemde esnaf teşkilatlarını siyasi arenaya çekmeye çalışan girişimlere tepki gösteren Cengiz Üstün, "Siyasi arenada bizleri farklı taraflara çekmeye çalışanlara mesajımız nettir: Yazıklar olsun ama yalan söyleyenlere ve maksadını aşanlara… Bu tür çirkin emellerle hareket edenler beyhude bir çaba içindedir. Bizler 5362 Sayılı Kanun'un bize verdiği yetkiyle asli görevlerimizi yapıyoruz" diyerek net bir mesaj verdi.

"AHİLİK GELENEĞİMİZİ YAŞATMAYA KARARLIYIZ"

Üstün, ahilik kültürü ve 800 yıllık gelenekten gelen değerlerin önemini vurgulayarak, "Türklük gururu ve şuuru, İslam ahlak ve faziletini özümsemiş teşkilatlarımızı kimsenin siyasi çıkarlarına alet etmesine müsaade etmeyeceğiz. Esnaflar olarak Afyonkarahisar'a hizmet etmeye ve ahilik ilkeleriyle yoğrulmuş kültürümüzü yaşatmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

"AFYONKARAHİSAR İNSANININ ÖNÜNDEN ÇEKİLİN"

Cengiz Üstün, siyasi partilere de seslenerek, "Sizler de siyasi partiler kanunu gereğince halka hizmet verebilecek gerçekçi projeler üretin ve Şehitler Diyarı Afyonkarahisar insanının önünden çekilin. Boş ifadelerle esnafımızı kandırmaya çalışanlar, bilsinler ki Afyonkarahisar'ın esnafı bu oyunlara gelmeyecektir" dedi.