Gözden kaçırmayın

101. Yılda 101 Zeybek!101. Yılda 101 Zeybek!

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılı kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar’da 101 kişilik Zeybek gösterisi hazırlıkları, şehrin iki önemli kuruluşu olan Kent Konseyi ile Belediye Kültür Müdürlüğü arasında büyük bir rekabete sahne oluyor. Her iki taraf da gösteriyi kendi grupları ile hazırlamak için yoğun çaba sarf ediyor.

101 KİŞİLİK GÖSTERİ İÇİN YARIŞ BAŞLADI

Yaklaşık üç ay önce hazırlıklara başlayan Kent Konseyi Kültür ve Sanat Grubu, 101 kişilik Zeybek ekibiyle çalışmalara başlamıştı. Ancak kısa sürede bu sayı 150'yi aşarak planlananın ötesine geçti. Diğer yandan, Belediye Kültür Müdürlüğü de aynı sayıda katılımcıyı toplamak için harekete geçti ve farklı yerlerde ilanlar ile bildirimler yayımlayarak halka çağrıda bulundu.

KENT KONSEYİ EKİBİ 150 KİŞİYİ AŞTI

Belediye Kültür ve Turizm Müdürü, Kent Konseyi'nin bu çalışmasına cevap olarak, aynı sayıda katılımcıyla kendi gösterilerini hazırlamak için çalışmalar başlattı. Bu durum, iki taraf arasında karşılıklı bir çekişmeye yol açtı. Gösteri hazırlıklarının ilerlemesiyle birlikte, kimin daha başarılı bir performans sergileyeceği ise merakla bekleniyor.

PROJE KOPYALAMA İDDİASI GERİLİMİ ARTIRDI

Afyonkarahisar’da, bu iki grubun arasındaki rekabetin en dikkat çekici yönü ise proje kopyalama iddiaları oldu. Kent Konseyi üyeleri, Belediye Kültür Müdürlüğü'nün kendi projelerini kopyaladığını öne sürerek tepki gösterdi. Kent Konseyi üyeleri, "Bu bizim projemiz, ne yapıyorsunuz?" şeklinde tepkilerini dile getirirken, Belediye cephesinden "Bu bir tesadüf" yanıtı geldi.