Afyonkarahisar LGS ve Bursluluk Sınavı'nda Şampiyonlar Çıkardı!

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, bugün açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarını değerlendirerek, Afyonkarahisar'ın bu yıl önemli bir başarıya imza attığını belirtti.

Gözden kaçırmayın

Türkiye ŞampiyonuTürkiye Şampiyonu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavının sonuçlarına göre Afyonkarahisar’dan 4 şampiyon çıktı. Afyonkarahisar, Türkiye’nin puan ortalamasının üzerinde puan ortalamasına sahip oldu.

 

Afyonkarahisar'dan dört öğrenci LGS'de tam anlamıyla şampiyon oldu ve il genelinde Türkiye ortalamasının üzerinde bir puan ortalaması elde edildi. Ömer Faruk Mumyakmaz, Büşra Yüce, Elif Sude Söyler ve Nedim Sadi Çolaker isimli öğrenciler, şehirlerinin gururu oldular.

 

Sadece LGS başarısıyla kalmayan Afyonkarahisar, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nda da altı öğrencinin tam puan almasıyla dikkat çekti. Yusuf Said Ekin, Mehmet Melih Gölcük, Enes Kayra Köksal, Evra Türkoğlu, Semiha Karaca ve Mehmet Enes Özdemir isimli öğrencilerle ilçeler şerefine şeref katıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi başta olmak üzere bu başarılarda büyük pay sahibi olan yöneticileri ve öğretmenleri övgüyle anan İYİ Parti İl Başkanı, başarı elde eden öğrencileri ve ailelerini kutladı ve onlara gelecek için başarılar diledi.