Odak Gazetesinin haberine göre; Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Bilal Öztürk, AK Parti'nin yeni atanan il başkanı ve aynı zamanda Afyon Baro Başkanı olan Turgay Şahin'in, görev süresi dolmasına rağmen baro başkanlığından ayrılmayı reddettiğini öğrendiklerini belirterek tepki gösterdi.

Gözden kaçırmayın

AK Parti Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Serper Sebze-Meyve Hali'ni Ziyaret EttiAK Parti Milletvekili Dr. Hasan Arslan, Serper Sebze-Meyve Hali'ni Ziyaret Etti

Öztürk, Şahin'in hukuk yapılanmasına siyaseti karıştırması kararına şaşkınlıkla yaklaştıklarını ifade ederek, hukukun bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini vurguladı. Afyon Barosu yönetiminin siyasi partilerden uzak durması gerektiğinin altını çizen Öztürk, bu durumun Türkiye'deki siyasi anlayışın düşündürücü bir noktaya geldiğini gösterdiğini dile getirdi.

Öztürk açıklamasında, "Bir koltukta iki karpuz olmaz Turgay Bey. Hukuku temsil eden kutsal Afyon Barosu'nun başında bir siyasi partinin il başkanının bulunması ne kadar etik olabilir?" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, hukukun bağımsızlığını korumanın demokratik bir toplumun temellerinden biri olduğunu da hatırlattı. Turgay Şahin'in kararını kınayan Öztürk, hukuka siyaset karışmaması gerektiğini vurgulayarak demeçlerini tamamladı.