Gözden kaçırmayın

27 ilden gelen 44 öğrenciden Şehit ve Gaziler Derneğine ziyaret27 ilden gelen 44 öğrenciden Şehit ve Gaziler Derneğine ziyaret

1993 yılında yaşanan ve Türkiye’nin hafızasında derin izler bırakan Sivas Madımak Oteli ile Başbağlar katliamlarının yıl dönümünde, bu acı olayları 31. yılında saygıyla anıyoruz. Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 tarihinde 35 can hayatını kaybetmiş, 5 Temmuz 1993 tarihinde ise Başbağlar’da 33 kişi katledilmişti. Afyonkarahisar Barosu olarak, yaşanan bu trajik olayların unutulmaması gerektiğini vurguluyoruz.

Bu iki katliam, ülkemizin halen kanayan yarası ve ortak acımızdır. Bu olaylarda yaşamını yitirenleri bir kez daha rahmetle anarken, bu insanlık suçunu işleyenleri nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Adaletin yerini bulması adına, bu suçun hesabının mutlaka sorulması gerektiğine inanıyoruz.

Başbağlar ve Sivas, dillerin tutulduğu, gözlerin yaşardığı ve kelimelerin boğazımıza düğümlendiği trajik yerlerdir. Ancak bu acıyı kalbine gömerek hoşgörü ve kardeşlikten vazgeçmeyen Başbağlar ve Sivas halkı, tam 31 yıldır barıştan taviz vermeyerek tüm Türkiye’ye bir mesaj vermiştir. Bu bölgeler, hainliğe ve şer odaklarına karşı milletimizin dik duruşunun sembolleri olarak tarihteki yerlerini almışlardır.

Toplumumuzu bölen ve ayrıştıran bu tür trajedik olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu acı dolu günleri anarken, birbirimize daha sıkı sarılmamız gerektiğini bir kez daha hatırlıyoruz. Hiçbir güç birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozamayacak.

Başbağlar ve Sivas’ta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ise sabırlar diliyoruz.

#SivasMadımak #Başbağlar #31YıldırUnutmadık