Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

Şehirdeki camilerde ve meydanlarda engelli tuvaletlerinin bulunmaması, görme engelliler için yapılan yolların esnaf tarafından malzeme ile kapatılması ve otopark alanlarında engelli bireyler için ayrılan yerlerin işgal edilmesi, engelli vatandaşlar için büyük zorluklar yaratıyor.

 

Afyonkarahisar'da yaşayan engelli bireylerden biri olan Dinçer Uygar, şehirde engelli bireyler için ayrılan alanların yetersizliğinden şikayetçi. Uygar, engelli bireyler için ayrılan park yerlerinin sıklıkla diğer araçlar tarafından işgal edilmesi nedeniyle uzun mesafeler yürümek zorunda kaldığını belirtti. Ayrıca, şehirde engelli tuvaletlerinin bulunmaması nedeniyle dışarıda ihtiyaçlarını karşılayamadığını ve Zafer Meydanı'na bir engelli tuvaleti yapılmasını talep etti.

Sosyal alanlarda da büyük zorluklar yaşayan Uygar, bir ATM'ye gitmenin bile kendisi için eziyet haline geldiğini ifade etti. Uygar, yetkililere seslenerek, engelli bireylerin günlük yaşamlarını daha kolay sürdürebilmeleri için gerekli önlemlerin alınmasını ve engelli bireylere ayrılan alanların korunmasını istedi.

Haber/Foto: Esra Dağ  - Elveda Mihriban Danabaş

Bir 3 kişi, scooter, segway, sokak ve yazı görseli olabilir

Bir 2 kişi, içecek ve yazı görseli olabilir

Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilir