Gözden kaçırmayın

GSB yurtlarına 4665 öğrenci yerleştirildiGSB yurtlarına 4665 öğrenci yerleştirildi

Üniversiteye Tecrübeli Dekanlar

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu'nun, daha önce vekalet ettiği dekanlık görevine YÖK kanunun ilgili maddesi uyarınca asaleten getirildiği açıklandı. Prof. Dr. Elbeyi Pelit de Turizm Fakültesi'nde aynı şekilde dekan vekilliği görevini yürütürken asil dekan olarak ataması gerçekleşti. Her iki atama da YÖK Başkanlığı tarafından onaylanmış durumda.

Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu'nun Özgeçmişi

Konya doğumlu olan Prof. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, üniversite eğitimini Mimarlık alanında Selçuk Üniversitesi'nde tamamlamış, akademik çalışmalarına aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yaparak devam etmiştir. 2005'te Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde akademik kariyerine başlamış, 2012 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev almıştır. Eğitim ve işlevsellik alanında uzmanlaşan Okuyucu, çok sayıda bilimsel yayın ve projede yer almış, ilgili alanlarda hem ulusal hem de uluslararası platformlarda etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürmüştür.

 

Prof. Dr. Elbeyi Pelit'in Akademik Kariyeri

Prof. Dr. Elbeyi Pelit ise Gümüşhane'de dünyaya gelmiş, ilk ve ortaöğretimini memleketinde tamamladıktan sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun olmuştur. Pelit, akademik yolculuğuna çeşitli üniversitelerde araştırma görevlisi olarak başlamış, doktorasını tamamladıktan sonra 2010 yılında AKÜ'ye geçiş yaparak burada öğretim üyeliği görevine başlamıştır. Turizm sektörü ve işletmeciliği, insan kaynakları yönetimi gibi alanlarda derinlemesine çalışmalar yapmış ve bu alanlarda sayısız akademik yayına imza atmıştır.