Gözden kaçırmayın

 Sağlık Üniversitesi projelerine tam destek! Sağlık Üniversitesi projelerine tam destek!

Temmuzun gelmesiyle sıcaklıklar daha da artmaya başladı. Bundan dolayı da birçok insan tatil planları yaptı. Ama dikkat edinilmesi gereken bir şey var ki yazın yediğimiz yiyecekleri fazla kaçırıp kilo alabiliriz. Peki yazın nasıl beslenmeliyiz?

YAZIN PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENMELİYİZ

Kışın seçtiğimiz besinler ile yazın seçtiğimiz besinlerin aynı olmaması gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Nimet Yeşilçayır, nasıl kıyafetlerimizi mevsime göre değiştiriyorsak yazında yediğimiz besinler aynı olmaz.

Yaz aylarında daha fazla sıvı tüketmemizi söyleyen Yeşilçayır,”Yazın daha çok et, tavuk, balık tarzı protein besinleri tercih etmeliyiz. Onun yanına da sebzemiz, sonrasında mutlaka süt gruplarından ayranımız, yoğurdumuz yer alır. “dedi.

TATLIYI NE YAPMALIYIZ ?

 Tatile gidildiğinde insanların en çok tatlı için endişelendiğini vurgulayan Yeşilçayır,”Hani senede bir kere gidiyoruz tabi ki de tatilde tatlı kısıtlanmamalı. Genelde şerbetli tatlıları tercih etmeden daha çok sütlü tatlılar tercihen dondurma olmalı. Benim her zaman için tercihim dondurma.” şeklinde açıkladı.

HABER: ELVEDA MİHRİBAN DANABAŞ