Gözden kaçırmayın

Emirdağ’da direnen son arabacı!Emirdağ’da direnen son arabacı!

Bir Delinin Hatıra Defteri

24 Temmuzda gerçekleşecek olan tiyatro Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezinde sahnede sergilenecek. 70 dk olan tiyatro saat 20:30 ‘da başlayacak.

Tiyatronun konusu nedir?

Zamanın Rusya'sında tıpkı bütün dünyada olduğu gibi sosyal statü farkı ve bu farkın insan üzerinde bıraktığı etkiyi eleştirel bir dille ele alıyor.Sahnede bir deli.. Adı Poprişçin. Poprişçin bakanlıkta  çalışan bir memurdur. Tek suçu "soylu kişi" olmamasıdır. Müdürünün kızına (Sofya) 'delicesine' tutkun olan Poprişçin, Sofya'nın  bir binbaşıyla evlendirileceğini öğrenir. Bu durum , onun  tahammül eşiğini iyice zorlamıştır.  Keza bazı gerçekleri de  hatırlatmıştır; "Yıldızlar ancak seyredilir.."  bu idea onu statüsel durumları sorgulamaya ve  gerçeklerle yüzleşmeye mahkum kılar. Poprişçin , girdiği düşünce harbinde, kendi ütopyasına göç eder. O artık İspanya kralı !

Bir İdam Mahkumunun Son Günü

Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan Tiyatro 20 Eylülde Afyonkarahisar da sahnede sergilenecek. 60 dk olan tiyatro saat 19:30 da başlayacak.

Tiyatronun konusu nedir?

İdam cezasına çarptırılan bir mahkûmun bu cezayı beş hafta öncesinden öğrenmesi ve bu süre içinde nasıl giderek insanlıktan çıkıldığını; anlatan eser, tiyatro uyarlaması ile seyirci karşısına çıkıyor. Oyun, idam infazlarını bir eğlence gibi izleyen halkın yanında; adalet, ceza hukuku, ölüm cezaları gibi güncel konuları seyirciye sorgulatarak mahkûmun yargılanmasını ve idama gidiş sürecini anlatmaktadır.

Anna Karenina Tiyatro Oyunu

Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan tiyatro gösterisi 20 Eylül de Afyonkarahisar da gerçekleşecek. Saat 18:00 da başlayacak olan tiyatro 60 dk olacak.

Tiyatronun konusu nedir?

 Lev Tolstoy tarafından kaleme alınan ve 125 farklı yazar tarafından tarihin en iyi romanı seçilen Anna Karenina Pray Tiyatro ile sahneye taşınıyor.

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu

Hattat Ahmet Karahisari Kültür merkezinde gerçekleşecek olan tiyatro gösterisi 20 Eylül saat 20:30 da sahnede seyirciyle buluşacak. Tiyatro süresi 60 dk olacak.

Tiyatronun Konusu nedir?

Stefan Zweig’ın ölümsüz eseri “Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu” adlı romanı muhteşem performansıyla Sude Naz DEMİRCİ tarafından sahnelere taşınıyor.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş