Gözden kaçırmayın

ATSO Meclis Başkanı Çelikten, Eskişehir Tarım Fuarı'na KatıldıATSO Meclis Başkanı Çelikten, Eskişehir Tarım Fuarı'na Katıldı

BİRÇOK HAVA YOLLARINDA KESİNTİLER BAŞLADI

Frontier Havayolları, yaşanan Microsoft kesintisinin hem kendi sistemlerini hem de diğer şirketleri etkilediğini duyurdu. Şirket, rezervasyon, check-in, biniş kartlarına erişim ve bazı uçuşlarda aksamalar yaşanabileceği konusunda müşterilerini uyardı ve sabır talep etti.

THY, Skytrax tarafından sekizinci kez Avrupa'nın en iyi hava yolu şirketi  seçildi

THY’DE ETKİLENDİ
THY'nin yaşanan bilişim sistemi arızası sebebiyle biletleme ve rezervasyon işlemleri yapılamıyor. Resmi internet sayfasında çıkan bir uyarı sayesinde kullanıcılar, alternatif yöntemlere yönlendiriliyor ve çağrı merkezlerine başvurmaları öneriliyor. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, yolcuların mağdur olmaması için gerekli çalışmaların yürütüldüğü belirtildi ve yaşanan sorun için özür dilendi. Microsoft ise yaşanan bulut hizmetleri kesintisini doğruladı. Bu kesinti, özellikle ABD merkezli havayolu şirketlerinin uçuşlarının durdurulmasına ve iptal edilmesine yol açtı. Türk Hava Yolları da erken saatlerde sorunla ilgili
 çalışmalara başlandığını bildirdi.
ÖZEL HABER: SİBER RİSKİ EN YÜKSEK ÜLKE HANGİSİ VE NEDEN? - EKOTÜRK
BİRÇOK SEKTÖR ETKİLENDİ
Forbes'taki habere göre, Windows'taki sorunlar nedeniyle bankalar ve havalimanları dahil birçok kritik hizmet sekteye uğradı. Analistler, yazılımdaki problemlerin etki alanının geniş olduğunu ifade etti. Türkiye, ABD, Hindistan ve Japonya dahil birçok ülke sorundan olumsuz etkilendiği bilgisine yer verildi.

Crowdstrike nedir? Microsoft global mavi ekran sorunu verdi, onlarca site  çöktü! - Ekonomim

MAVİ EKRAN SORUNU
Bu sadece Türkiye'nin sorunu değil; tüm dünyada sosyal medya paylaşımlarına yansıyan bilgilere göre Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda mavi ekran hataları görülüyor. Kesinti sebebiyle uluslararası ölçekte birçok uçuş da iptal edilmiş durumda.

Haber: Elveda Mihriban Danabaş