Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Ülkü Ocakları'ndan Kadın Haklarına Tarihsel Bakış: Afyonkarahisar Şubesi Teşkilatı Bilinçlendiriyor


AFYONKARAHİSAR'DA GENÇLERE YÖNELİK KADIN HAKLARI SEMİNERİ



Afyonkarahisar Ülkü Ocakları, gençlik teşkilatı üyelerine kadın hakları konusunda önemli bilgiler aktarmak amacıyla bir seminer düzenledi. Teşkilat, gençlerin hem milli ve manevi değerlerine bağlı kalmasını hem de kadın hakları konusundaki farkındalıklarını artırmayı hedefliyor.



Seminer kapsamında, "Türkiye'de Kadın Haklarının Hukuki ve Tarihsel Süreçte Gelişimi" konulu bir sunum gerçekleştirildi. Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları Başkanı Av. Nesrin Çelikbilek tarafından verilen bu sunumda, Asya Hun Devleti'nden Türkiye Cumhuriyeti'ne Türk devletlerinde kadın rolünün tarihsel geçmişi ve önemi anlatıldı. Ayrıca, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusu da vurgulandı.



Etkinlik sonrasında katılımcılara Afyonkarahisar Ülkü Ocakları tarafından aşure ikramında bulunuldu. İl Başkanı Mesut Çetinkaya etkinlikle ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: "Türk Milleti'nin ilini ve töresini yaşatmak bizim için önemlidir. Toplumumuzda erkek egemenliği öne çıksa da, kadınların her zaman baş tacımız olduğunu ve tarihimiz boyunca önemli rol üstlendiklerini biliyoruz. Bu bilincin genç kuşaklara aktarılması gerekliliğine inanıyoruz. Bu anlamda, değerli bilgilerini bizimle paylaşan Sayın Nesrin Çelikbilek'e teşekkür ediyorum."

Haber: Esra Dağ