Gözden kaçırmayın

MXGP Türkiye'de ilk gün yarışları tamamlandıMXGP Türkiye'de ilk gün yarışları tamamlandı

TÜRKİYE'DE BİR İLK KÜBRA KESKİN AVRUPA'DA

Bursa’da yaşayan Kübra Keskin, 20 yıl önce bir binanın üçüncü katından düştü ve boynu kırıldığı için omurilik yaralanması sonucu yaşamını tekerlekli sandalyede sürdürmek zorunda kaldı. Kazadan 2,5 yıl sonra liseyi dışarıdan bitiren, yoğun fizik tedavi egzersizleri sayesinde kollarını ve üst bedenini güçlendirerek, 18 yaşına girdiğinde ehliyet alan Keskin, Türkiye’nin ilk engelli kadın ralli pilotu oldu. 

AVRUPA'DA BİZİ TEMSİL EDECEK

Kübra Keskin, engel tanımayan tutkusu ile yarış pistlerinin tozunu attırırken, şimdi de katılacağı Avrupa Ralli Şampiyonası öncesinde Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'la bir araya geldi. Bu önemli ziyarette Keskin'e başarılarının devamını dilerken, Aydın, Türkiye'nin sınırlarının ötesinde yarışacak olan bu azimli sporcunun Osmangazi ve Türkiye adına en iyi temsiliyeti gerçekleştireceğine olan güvenini ifade etti.



Avrupa'daki pistlerde Türkiye'nin sesini duyuracak olan Keskin'in yarışları 26-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Kendi alanında bir ilke imza atarak dünyanın tek engelli kadın ralli pilotu olarak anılan Keskin, bu global platformda Türk bayrağını dalgalandırmanın gururunu yaşayacak.



Başkan Aydın ziyaret sırasında Keskin'e olan güvenini ve heyecanını şu sözlerle dile getirdi: "Osmangazi Belediyesi'nin değerli personeli ve başarılı sporcumuz Kübra Keskin'in Avrupa'da ülkemizi temsil edecek olması bizlere büyük onur veriyor. Engelleri aşarak başarı merdivenlerini tırmanan Keskin, uluslararası alanda da Türkiye'nin adını en başarılı şekilde temsil edecek. Eminim ki başarıları ile hepimizin yüzünü güldürecek ve bir kez daha gurur kaynağımız olacak."



Mücadeleci sporcumuz Keskin de, "Ülkemi yurtdışında temsil etmek benim için ayrıcalıklı bir gurur kaynağı. Engellerimin beni yıldırmadığını, aksine daha güçlü kıldığını bu başarılarımla gösterebilmiş olmak beni mutlulukla dolduruyor," diyerek, Avrupa Ralli Şampiyonası'nda Türkiye'yi adil ve şerefle temsil etme azim ve kararlılığını paylaştı. Ralli tutkusunu engellerine rağmen başarıya taşıyan bu ilham kaynağı sporcu, Avrupa Ralli Şampiyonası'nda Türk bayrağının gururunu yaşatmayı hedefliyor.

Haber: Esra Dağ