Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Belediyesi projeyi mi kopyaladı?Afyonkarahisar Belediyesi projeyi mi kopyaladı?

Afyonkarahisar'da Keşkek ve Dostluk Rüzgarı: Mezunlar Buluştu

Afyonkarahisar, bu yıl dostluk, kardeşlik ve sevgi dolu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Erzurum Atatürk Üniversitesi 1989 yılı Tarih bölümü mezunları, yıllık buluşmalarını bu kez Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi. Önceki yıllarda Ankara-Polatlı, Erzurum, İstanbul, Edirne, Bursa, Nevşehir gibi illerde yapılan mezunlar buluşması, bu yıl Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri arasında yapıldı.

Perşembe günü kente gelen mezunlar, konaklayacakları otele yerleşerek gezilerine başladı. Cuma günü Frigya bölgesini keşfettiler ve bölgenin tarihi dokusunu yakından görme fırsatı buldular. Cumartesi günü ise gezinin en önemli duraklarından biri olan Şuhut’a yöneldiler. Şuhut Atatürk Evi’nde başlayan gezi, Şuhut Keşkek Evi’nde ikram edilen geleneksel keşkekle devam etti. Bu lezzetli ikramdan sonra Kocatepe’ye geçerek burada şehitlik ziyaretinde bulundular. 

Gezi programı, Ulu Cami, Mevlevi Cami, Tarihi Afyon Konakları ve Taşhan ziyareti ile devam etti. Uzun Çarşı’da alışveriş yaparak şehrin atmosferini soluyan grup, akşam yemeği için Afyonkarahisar Belediyesi Gastronomi Konağı’nda bir araya geldi.

Haber: Esra Dağ