Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Köksal, yasama, yargı ve yürütme erklerini denetleyen ve halkın sesini duyurup çözüm yolları bulan basın kuruluşlarının önemine dikkat çekti. Köksal, "Kamuoyunun doğru bilgiye ulaşması, kamu işleyişinde yaşanılan sorunlar, basın kuruluşlarının çalışmaları ile gündeme geliyor, tartışılıyor" dedi.

MİLLİ MÜCADELEDE BASININ ROLÜ

Basını önemsediğini söyleyen Başkan Köksal, Milli Mücadele döneminde basının büyük rol oynadığını belirterek, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Halide Edip Hanım liderliğindeki bir ekibe Anadolu Ajansı'nı kurdurduğunu ve Hakimiyet-i Milliye gazetesinin çıkarılmasını sağladığını hatırlattı. Atatürk'ün "Basın, milletin müşterek sesidir" sözüne değinen Köksal, basının toplumu aydınlatma görevini en güzel şekilde açıkladığını vurguladı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE DEMOKRASİ

Günümüzde basın özgürlüğü konusunda aşılması gereken birçok engel bulunduğunu belirten Köksal, "Basın mensupları bir ülkede yaptıkları haberlerden, yazdıkları yazılardan sonra 'Acaba başıma bir şey gelir mi' diye soruyorsa, o ülkenin tam anlamıyla demokratik olduğunu söyleyemeyiz" dedi. Başkan Köksal, hem milletvekilliği döneminde hem de belediye başkanlığı döneminde basın mensupları ile doğru bir iletişim kurma gayretinde olduğunu ve bunu başardığını düşündüğünü ifade etti.

AFYONKARAHİSAR BASININA ÖVGÜ

Afyonkarahisar'daki basın çalışanlarının yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların şehrin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inandığını belirten Köksal, "Bu vesile ile demokrasimizin olmazsa olmazları arasında sayılan basın emekçilerimizin, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum" dedi. Ayrıca, Afyonkarahisar basınına hizmet eden ve aramızdan ayrılan büyükleri ve görevleri başında hayatlarını kaybeden basın emekçilerini rahmetle andığını ifade etti.