Gözden kaçırmayın

27 ilden gelen 44 öğrenciden Şehit ve Gaziler Derneğine ziyaret27 ilden gelen 44 öğrenciden Şehit ve Gaziler Derneğine ziyaret

Yavru Vatan Kıbrıs'ın kuruluşunun 50. yıl dönümü geçtiğimiz Cumartesi günü coşkuyla kutlandı. Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Dr. Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak törenlere katılmak üzere Kıbrıs’ta bulundu.

MEHMET TAYTAK, GAZİ GÜLTEN TOSUN'U ZİYARET ETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü nedeniyle adada bulunan Kıbrıs Gazisi Gülten Hanım'ı evinde ziyaret etti. Taytak, Kıbrıs Gazisi Gülten Tosun’un Ankara Keçiören Çocuk Esirgeme Hemşire Okulu'ndan mezun olduktan sonra meslek hayatına başladığını belirtti.

GÜLTEN HANIM'IN KAHRAMANLIK HİKAYESİ

Milletvekili Taytak, Gülten Hanım'ın yaşam öyküsünü paylaşarak, "50 yıl önce bir Cumartesi günü, 37 yaşında Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldı. TCG Ertuğrul Fırkateyni'nde 5 ay görev yaptı" dedi. Gazi Gülten Hanım'ın babası ve evlatlarının da asker olduğunu ifade eden Milletvekili Taytak, "Harekat sırasında büyük oğlu Hava Kuvvetleri'nde, ortanca oğlu Deniz Kuvvetleri'nde, küçük oğlu ise Kuleli Askeri Lisesi'ndeydi. Kendisi de hemşire olarak Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev aldı" dedi.

GÜLTEN HANIM'IN ANILARI

Milletvekili Taytak, paylaştığı videoda Gülten Hanım’ın askeri hemşire olarak görev yaptığı sırada askerlerle yaşadığı anılara değinerek, "Gazilerimizin yaralarını sardı. Şehitlerimiz şehadet şerbetini içerken yanlarındaydı. Şu an 87 yaşında, Kıbrıs Harekatı'nın 50. yılında yine bir Cumartesi günü şanlı madalyası ile yanımızdaydı" diye konuştu.

BARIŞIN ÖNEMİ VE KIBRIS GAZİSİ'NİN SÖZLERİ

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü törenlerine katılmak için adada bulunan Milletvekili Taytak’a, Gazi Gülten Hanım’ın sözlerini aktardı. Gülten Hanım, "Demek ki adaya barış getirmişiz. Mühim olan o, yine olsa yine giderim" diyerek Türkiye’nin adaya barış getirdiğinin altını çizdi.

TAYTAK'TAN TARİHE VURGU

Milletvekili Taytak, Türk Milleti'nin tarihin her döneminde hak ve adaletin temsilcisi olduğunu vurgulayarak, "Türk Milleti, mazlum milletlerin her daim yanında olmuştur. Allah, hak için, adalet için mücadele etmiş tüm ecdadımızdan, şehitlerimizden ve gazilerimizden razı olsun. Bizlere de onlara layık yaşamayı nasip eylesin" dedi.