Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Bir süredir mecliste gündem olan başı boş sokak hayvanlarına yönelik yasa meclisten geçti

 

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, Hayvanları Koruma Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren kanun teklifini kabul etti. Teklif ile kanunun amaçlarına "insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla" ifadesi eklendi.

 

Yeni düzenlemeye göre, "sahipli hayvan" ve "sahipsiz hayvan" kavramları açıkça tanımlanacak. Sahipsiz hayvanların Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilmesi zorunlu hale gelecek.

 

Kanun'da yer alan "yakala-kısırlaştır-sal" metodunun kaldırılması nedeniyle hayvan bakımevlerinin tanımı güncellendi. Bakımevleri, hayvanların sahiplendirilinceye kadar barındırıldığı ve rehabilite edildiği tesisler olarak tanımlandı.

 

Bakımevleri dışında hayvan bakmanın, yasal sorumluluk alarak sahiplenmek suretiyle mümkün olacağı belirtildi. Ayrıca, sahipsiz hayvanların da sahipli hayvanlar gibi yaşamlarının desteklenmesi ifadesi yürürlükten kaldırıldı.

 

Kanun, insani ve vicdani sorumluluklarla sahipsiz hayvanları sahiplenmek isteyen kişilerin teşvik edilmesini ve eş güdüm sağlanmasını esas alacak şekilde düzenlendi.

Haber : Esra Dağ