Gözden kaçırmayın

Vali Yiğitbaşı, “Hayatı Kafama Takıyorum” Uygulamasında Kask Konusunda UyardıVali Yiğitbaşı, “Hayatı Kafama Takıyorum” Uygulamasında Kask Konusunda Uyardı

Çevrenin korunması, iyileştirilmesi, çevre kirliliğin önlenmesi ve sahipsiz hayvanların ıslahı konularında çalışmalar yapan Afyonkarahisar’ın Çevre Hizmetler Birliğinin başkanlık seçimleri hakkında sıkça açıklamalarda bulunan Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu güne kadar Merkez Belediye Başkanının Birlik başkanı olarak seçildiğini ancak kendisinin bu dönem seçilmediğini belirterek, etik olmayan bir seçimin yapıldığını belirmişti.

Başkan Öztaş, dünkü açıklamasında; ‘‘Aday olmayanların etik kurallarından bahsetmesi etik değil. Biz aday olduk kazandık. 107 üyenin 93 ünü aldık ve kazandık. Gayet normal bir durum, madem aday olsaydı çıksaydı karşıma’’ dedi.

Mayıs ayında yapılan seçimde Ak Partili Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, AK Partili belediye başkanları tarafından birliğin başkanı seçildi. Seçime tek liste halinde gidildi ve Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal aday olmadığı genel kurula katılmamıştı.

BÜROLARI BOŞALTIN YAZISI GÖNDERİLDİ

Birliğin merkezinin Karaman İş Merkezinde belediyeye tahsisli iki büroda olduğu gerekçesiyle Başkan Köksal, büroların derhal boşaltılması konusunda birliğe yazı gönderdi.  Bunun üzerine birlik tarafından da Başkan Köksal’a, birliğin  aracı olan TOGG marka aracın birliğe iadesi yazısı gönderildi. Birlik büroları boşaltmadı ama TOGG marka makam aracını geri aldı.

BÜROLAR SAHİBİ ÇHB OLDU

Afyonkarahisar Milli Emlak Müdürlüğüne ait olduğu belirlenen ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın boşaltılmasını istediği ofisleri Milli Emlak Müdürlüğünce Afyonkarahisar İl Çevre Hizmetler Birliği’ne tahsis edildi.

Bir 1 kişi görseli olabilir

Öztaş, “Söz konusu ofisler 2011 yılından itibaren Birlikler tarafından kullanılmakta olup, Birliklerin, Meclis toplantısının hemen ardından boşaltılması istenilmiştir. Bununla da kalmayarak toplantının ertesi günü yani 15 Mayıs 2024 tarihinde yemekhane biriminden Birlik personelleri aranarak ‘Yemekhane Hizmetlerinden Yararlanamayacaksınız’ denilmiştir. Sayın Burcu Köksal, kendine ait olmayan TOGG aracı, elimden aldılar demek suretiyle mağdur algısı oluşturmak için alelacele boşattırmak istediği Birlik ofisleri Milli Emlak Müdürlüğünce Afyonkarahisar İl Çevre Hizmetler Birliği’ne tahsis edildi.’dedi.

HABER: SELDA ŞENKAYA