Gözden kaçırmayın

Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?Bu yola bir üstgeçit olsa nasıl olur?

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın sigorta işletmelerine yönelik komitesi olan 24. Meslek Komitesi, vatandaşları zorunlu deprem sigortası hakkında uyardı. Komiteden yapılan açıklamada, “11 Temmuz 2024 tarihinde sabah 06.24’te İl merkezimizde meydana gelen deprem; ülkemizin deprem gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur” denildi.

Bu olay, her bireyin depremlere karşı çeşitli tedbirler alması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

DEPREM BÖLGELERİ VE SİGORTANIN ÖNEMİ

Afyonkarahisar'ın bir kısmının 1. derece, bir kısmının ise 2. derece deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken komite, depremin konutlara ve işyerlerine kalıcı ve telafisi zor zararlar verebileceğini belirtti. “Bir ömürlük birikimlerle elde ettiğimiz taşınmaz varlıklarımızı bir anda kaybedebilir durumda da olabilirdik” ifadesiyle, vatandaşların sigorta yaptırarak taşınmaz varlıklarını koruma altına almalarının önemini vurguladı.

BASİRETLİ TÜCCAR BİLİNCİ

Komite, bireylerin ‘Basiretli Tüccar’ tanımından yola çıkarak her türlü emniyeti ve tedbiri almaları gerektiğini belirtti. Açıklamada, “Bizler bireyler olarak konutlarımızı, işyerlerimizi sigortaya konu olan değerlerimizi koruma altına almak zorunda olduğumuz bilincini hiç unutmamalıyız” denildi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 24. Meslek Komitesi, il merkezinde faaliyet gösteren profesyonel sigorta acentelerinden her türlü bilgi ve teknik destek alınabileceğini vurguladı. “Zorunlu Deprem Sigortası ve Konut Sigortaları hakkında her türlü bilgi ve teknik destek yardımı alınabileceğini vurgulamak isteriz. Tüm sigortacılık işlemlerinizde profesyonel acentelerimizi tercih etmenizi öneriyoruz” ifadeleriyle, vatandaşları bilinçli olmaya davet etti.

EKONOMİK DURUM VE VATANDAŞLIK GÖREVİ

Açıklamada, ülkenin ekonomik durumunun da göz önüne alınarak her şeyi devletten beklemek yerine, küçük miktarlarla tedbirler almanın önemine değinildi. “Devletimizin yükünü de hafifleterek gerçek bir vatandaşlık görevimizi de yerine getirmiş olmanın gurur ve bilincinde olmamız gerektiğini de belirtmek isteriz” denildi.