Gözden kaçırmayın

 Sağlık Üniversitesi projelerine tam destek! Sağlık Üniversitesi projelerine tam destek!

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Toplantısı, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz başkanlığında yapıldı. Toplantıya, ildeki kamu ve üniversite hastanelerinin temsilcileri katıldı.

DR. SERCAN YILDIZ'DAN SUNUM

Toplantıda, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Sercan Yıldız tarafından yapılan sunumda, acil sağlık hizmetleri arasındaki işbirliği ve koordinasyonun en iyi seviyede tutulması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve acil servis işlemlerinin kolaylaştırılmasına yönelik bilgiler paylaşıldı.

Toplantının ana gündem maddesi, acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz, ulaşılabilir ve daha etkin sürdürülebilmesi için işbirliği ve koordinasyonun en üst düzeyde sağlanmasıydı. Bu kapsamda, hastaneler arası hasta nakillerinde sevkin uygunluğuna dikkat edilmesi gerektiği ve uygulamaların iyileştirilmesine yönelik kararlar alındı.

HEKİMLER KATILDI

ASKOM Toplantısı'na, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İlker Ahmet Çınar, Kamu Hastaneleri Başkanı Opr. Dr. Ahmet Murat Koyuncu, ilgili başkan yardımcıları, hastanelerin başhekim ve başhekim yardımcıları, acil servis sorumlu hekimleri, ilgili branşlardaki hekimler, il ambulans servisi başhekimi ve komuta kontrol merkezi sorumlu hekimi katıldı.

 

HABER: Selda Şenkaya