Gözden kaçırmayın

Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!Yüntaş’a yeni kazanç kapısı!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, CHP Milletvekili ve Emekli Büyükelçi Namık Tan’ın Mavi Vatan kavramını "masal" olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi. Özkaya, "Mavi Vatan, masal değil aksine siyaset üstü milli bir meseledir! CHP’li vekilin ‘Mavi Vatan Masalı’ söylemi Yunanistan’ın yersiz tezlerini desteklemektedir" dedi.

MAVİ VATAN'IN ÖNEMİ

Özkaya, Mavi Vatan'ın Adalar Denizi ve Akdeniz'deki egemenliğimizin temellerini oluşturduğunu belirterek, bu kavramın vatan olduğunu ve tartışmaya kapalı olduğunu vurguladı. Özkaya, "Tarihini, kültürünü, milli değerlerini ve hatta kendi devletinin çıkarlarını yok sayanları bizler affetsek tarih asla affetmeyecektir" ifadelerini kullandı.

CHP'YE ÇAĞRI

Özkaya, CHP yönetimine çağrıda bulunarak, milli meselelerin siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirtti. "CHP yönetimine çağrımız, milli meselelerin siyasete alet edilmemesidir. Bu nedenle CHP kurumsal olarak partiler ve siyaset üstü milli egemenlik haklarımızı savunan ‘Mavi Vatan’a yönelik çirkin sözler sarf eden milletvekiline yönelik işlem başlatmalı ve aziz milletimizden kurumsal olarak özür dilemelidir" dedi.

 

HABER: NURBANU SOY